Együtt–MéNem

2014. augusztus 18. 18:36

Mindkét párt központilag kiereszt egy lila felhőt arról, hogy együtt kellene működni, mert ki működjön együtt, ha nem a két magyar párt. Hogy ezt mennyire gondolják komolyan, kérdéses.

2014. augusztus 18. 18:36
Molnár Norbert
Új Szó

„Ahogy azt már az utóbbi, néhány más jellegű választás előtt is megszokhattuk, mindkét párt központilag kiereszt egy lila felhőt arról, hogy együtt kellene működni, mert ki működjön együtt, ha nem a két magyar párt. Hogy a központok ezt mennyire gondolják komolyan, kérdéses. Szerintem semennyire. Mediális alapnak nem rossz: lebegtetni a nyilatkozatot, hogy mi akartuk, de a másikkal nem lehet.

Ám mindkét pártközpontban tudják, hogy rajtuk gyakorlatilag semmi sem múlik. A Híd ugyan kerületi és járási szinteken láttamozza a helyi koalíciókat, ám ezek a döntések is főleg arról szólnak, hogy ha lehet, mellőzzék a Smert a partnerválasztásban, az MKP még ilyenfajta határokat sem szabott meg.

S mivel helyi szinteken általában áthidalhatatlan ellentétek feszülnek a két párt között, a pártközpontok is tudatosítják, hogy gyakorlatilag nem tudják befolyásolni az MKP és a Híd helyi együttműködését. És nem is akarják. Így kerek a történet. A többi csak mediális maszlag.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!