Titokzatos tervezet

2014. július 14. 19:58

Kezd egyre kínosabbá válni a valójában nem is létező, pusztán lebegtetett felvidéki magyar autonómiatervezet.

2014. július 14. 19:58
Molnár Norbert
Új Szó

„Kezd egyre kínosabbá válni a valójában nem is létező, pusztán lebegtetett autonómiatervezet. A Magyar Közösség Pártja a martosi fesztiválon kívánt előrukkolni valamiféle önrendelkezési tervezettel, de bemutatása elhalasztatott. Az MKP szerint az autonómia szó és a köré fonódott misztikum miatt hisztérikus reakciókra lehet számítani, ezért inkább később, egy nemzetközi sajtótájékoztatón mutatják be. Nem mintha egy nemzetközi sajtótájékoztató nem váltana ki hasonló hisztérikus reakciókat, tehát a tervezet bemutatásának elhalasztása teljesen érthetetlen. (...)

Lehetne beszélgetni arról, szüksége van-e a szlovákiai magyarságnak területi autonómiára vagy inkább kulturálisra, oktatásira, másmilyenre, de jelen helyzetben nincs miről vitázni, egyelőre a hergelés időszakában vagyunk. Két évtizede. S minél több lesz az érzelem a kérdésben, annál nagyobb lesz az esélye annak, hogy mindkét oldalon a nacionalizmuson élősködő politikusok játékszerévé válik a szó, s esélye se lesz megtelnie tartalommal. Belengetés, fröcsögés, fröcsögés, bejelentés, fröcsögés, stb. Ez a végkifejlet nem azoktól felelőtlenség, akik a priori ellenzik az autonómiát, hanem azokra nézve veszélyes, akiknek valamilyen formája mégiscsak fontos lenne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1234
2014. július 15. 11:20
Ez is csak egy fröcsögés, mert őszintén tilos beszélni. Úgy látszik a demókrácia és az őszinteség direkt szemben állnak egymással, véletlenszerűen vannak csak átfedésben. A szabadság is csak a győzteseknek engedélyezett demókrátikusan, a vesztesek szabadságát demókrátikusan terrorizmussá nyilvánítják a monopol, született bölcsek.
kispufi
2014. július 15. 09:52
épp a szlovákiai magyar értelmiség tette olyanná a szlovákiai magyarság egészét olyanná, amilyen. önként-dalolva-kéjjel asszimilánssá.
balbako_
2014. július 15. 06:18
Ez az Új Szó inkább a Matica Slovenska lapja nemde?
tóth mária
2014. július 15. 05:12
Ki ez a sz@r alak? Újságíró? Hát, nem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!