Orbánnak nem osztottak lapot

2014. június 10. 17:00

De az sincs kizárva, hogy egyszerűen nem tartják olyan súlyúnak a magyar kormányfő véleményét, hogy érdemesítsék a meghívásra.

2014. június 10. 17:00
Inotai Edit
NOL

„Hiába állította a kormánypárti magyar sajtó korábban, hogy a magyar miniszterelnök akár királycsináló is lehet Európában, miután elkezdte fúrni a luxemburgi Jean-Claude Junckert, az Európai Néppárt listavezetőjét a bizottság elnöki posztjára, ahhoz úgy tűnik, mégsem lobbizott elég jól, hogy őt is meghívják az ezzel kapcsolatos megbeszélésekre.


Ezeken csupán Angela Merkel német kancellár, Fredrik Reinfeldt, a vendéglátó svéd miniszterelnök, David Cameron brit kormányfő és Mark Rutte holland miniszterelnök vesz részt. A helyszínen készült fotók tanúsága szerint a laza légkörben kezdődő minicsúcson a résztvevők még egy nyolcszemközt tartott csónakázáson is részt vettek. (...)

A hírügynökségek szerint Cameron korábban telefonon beszélt Orbán Viktorral és Matteo Renzi olasz kormányfővel, hogy megtámogassák az álláspontját – ezek a politikusok azonban nem kaptak meghívót a minicsúcsra. Orbán esetében ennek az lehet az egyik oka, hogy ő főképp személyes, nem pedig koncepcionális ellentéteket fogalmazott meg Junckerrel szemben. (A luxemburgi politikusok bírálták korábban magyar kormányt – vetette a szemükre.) De az sincs kizárva, hogy egyszerűen nem tartják olyan súlyúnak a magyar kormányfő véleményét, hogy érdemesítsék a meghívásra.

A világ 10 legversenyképesebb országa között van az a négy állam, amelynek vezetőit meghívták a harpsundi minicsúcsra – mondta lapunknak a svéd kormányfői hivatal szóvívője, amikor arról kérdeztük: miért pont ezek a vezetők gyűltek össze Európa jövőjéről és többek között az Európai Bizottság elnöki posztjáról tárgyalni. Ők mind az európai versenyképesség növelését, a munkahelyteremtést és az uniós költségvetés reformját sürgetik.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2014. június 11. 09:43
Jézus, Mucikám, ez a eu-s nettó befizetők összejövetele volt!!!!! Velük egyeztetett Merkel. Vágja??? Azért nem hítták meg Orbánt. Miért beszél hülyeségeket!? nézze meg a lexikonban, hogy az mi, és álljon el az újságírástól!
Agnieszka
2014. június 11. 09:17
Ha legalább már mi is euróval fizetnénk, és olyasmi lenne az államadósság, mint a szlovákoké, akkor, talán. Nem tűnik föl, h. a meghívottak Európa nagyhatalmainak gazdasági vezetői? Az egy más világ erőben, életszínvonalban. Természetes, h. egy peremvidéki feltörekvő, de egyébként nemzeti iparral már és még nem rendelkező, államadósságban még fuldokló ország vezetője nem hivatalos a nagyok és eredményesek közé, Olaszország nagyobb, gazdagabb, erősebb, mégsem hívták meg, mert már az is más súlycsport. A világ így működik. Talán nálunk is államilag le kellett volna állítani a "deviza" hitelezést, legkésőbb, mikor a svájci figyelmeztetést a pénzügyminisztárium megkapta. Minden térségbeli országban a bankok megkísérelték és mindenütt, kivéve Magyarországot, államilag leállították ezt az életveszélyes hitelezési formát. Hálából a nagy ész és jellem Veres, a volt pénzügyminiszter, kijut Brüsszelbe EU parlamenti képviselőnek az MSZP delegáltjaként.
Kárpáti Zoltán
2014. június 11. 09:08
Merkelt befenyítette a globális háttérhatalom, ő meg kijelentette, hogy a demokrácia smafu és az Európai Unió tagországainak véleménye nem számít az EU-ban, csak az övé.
chicano again
2014. június 11. 06:30
Jó,jó nem hívták meg, de a jó Isten kegyelmezzen ezek után Európának! Úgy látszik, az orbáni karizma csak a határokon belül érződik, ideje móresre tanítani ezeket a kódisokat!:))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!