Ér otthon maradni április 6-án!

2014. április 03. 14:12

Számomra az a rendszer, amit jelenleg a Fidesz alternatívájaként kínálnak, egyáltalán nem elfogadható.

2014. április 03. 14:12
Turai Eszter
Hallgatói Hálózat

De nem mindegy, hogy hova takarodnak, és mennyi időre. Nem igazán lelkesít a gondolat, hogy elkergetem őket ellenzékbe 4 évre, azért, hogy aztán 2018-ban ⅘-del jöjjenek vissza - mert ha esetleg most áprilisban győzne a Kormányváltó Demokratikus Ellenzéki Összefogás, akkor kb. ez lenne várható.

És ne is úgy takarodjanak el, hogy itt hagyják nekünk azt a rendszert, ami kétharmados hatalmat adott nekik. Ne úgy takarodjanak el, hogy itt hagyják a nyakunkon azokat az arcokat, akik csak azért nem mindenben utánozzák őket, mert ahhoz túlságosan szerencsétlenek. Azt akarom, hogy hosszú távon eltakarodjon a Fidesz, és ezt úgy látom megvalósíthatónak, ha nem támogatom se az MSZP-t, se semmi olyat, ami alapvető szimbiózisban él a jelenlegi kormánnyal. (…)

Számomra az a rendszer, amit jelenleg a Fidesz alternatívájaként kínálnak, egyáltalán nem elfogadható. Ez az ajánlat legjobb indulattal is 2010-es állapotok visszaállítása, a kapitalizmus és a képviseleti demokrácia változatlan formában való megőrzése: a Fidesz tevékenysége ezeknek a viszonyoknak a közvetlen következménye, sok esetben szerves folytatása. (Figyelem! Nem az az állításom, hogy Fidesz=MSZP, hanem az, hogy számomra a 2010 előtti helyzet sem elfogadható azok alapján a szempontok alapján, amikben egyébként az elmúlt 4 év rosszabbul teljesít, mint az előtte lévő 20.)

Vegyük azt a témát, amelyben a Fidesz a legegyértelműbben rontott a korábbi állapotokon: a jogállamiság, amelynek a lényege számomra a demokrácia védelme. Az országgyűlési választások remek illusztrációja annak, hogy mennyire elégtelen a 2010 előtti állapotok visszakövetelése a demokrácia megvalósulása érdekében.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2014. április 04. 06:06
Aki önként lemond a szavazás lehetőségéről, az lemond arról a jogáról, hogy egy demokráciában beleszólhasson szavazazával (már ha érvényesen szavaz) a döntésekbe, és elfogadja, hogy mások döntsenek helyette. Komolyan ledöbbenek, amikor ilyen cikkeket olvasok, ifjú emberektől, ez valami rettenetes szellemi sötétséget mutat. --- De ez is valami paradoxon, hogy az állítólag ejróper demokraták arra buzdítanak, hogy önként mondjon le a demokrácia adta jogáról, és ne szavazzon. Majd utána óbégasson, kerítést falat másszon, molinókkal, és bömbikével tiltakozzon, ha mások eldöntik merre van az előre... Kicsit hasonlít a szemlélet arra, amikor a városi világpolgár (aki a civilizáció vívmányai nélkül 2 percig sem tudna létezni), arra buzdítana mindenkit, hogy álljon be remetének..
Sulammit
2014. április 04. 00:32
Látom megtetszett a kurcsány takarodj szlogen. Újat kitalálni nem tudtok.Mindenben a fideszt utánozzátok. Kit akarsz te elkergetni? Ez nem egy csipet - csapat haha mozgalom! Ezt a nyavalygást, amit levágsz itt, na ez látszik az arcodon. Egy koravén kiscsaj vagy, aki azt hiszi, hogy értelmesen beszél. Hát nem, te kis vihar vert ügyeletes nyavalygó.
enes
2014. április 03. 21:45
"...egyáltalán nem elfogadható..." Mondja már meg valaki: hogyan lehet ilyen nyakatekerten fogalmazni: nem elfogadható. Magyarul tudó így fogalmaz: nem fogadható el.
kariton
2014. április 03. 20:45
Te Eszti, április 6. menj el a mentorodhoz, Heller Ágneshez, bújjatok ágyba és liberalizáljatok egész nap. 7. lépj be a DK-ba, és életed végéig nem kell dolgoznod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!