Menjenek már nyugdíjba!

2014. április 15. 12:02

Egyszerűen nem igaz, hogy ha a jelenlegi elit háttérbe húzódna, nyugdíjazná magát, akkor nem jelennének meg mások.

2014. április 15. 12:02
Prinz Dániel
hvg.hu

Most hogy végre egyetértünk, hogy a ballib oldal szakértelme nem legendás, hanem legenda, beszélgessünk valami másról. Mondjuk az erkölcsökről. Önök napról napra, hétről hétre, Galamus-publiról Galamus-publira csesztettek mindenkit, aki nem állt be önökhöz összefogni. Az ugyebár erkölcstelen, vagy ami rosszabb: orbánista, mert meggátolja, hogy a diktátor helyébe a szakértő demokraták kerüljenek. Igaz, hogy közülük az egyik demokrata saját bevallása szerint is évekig hazudott, hogy választást nyerjen, és a többi se válaszol olyan kínzó kérdésekre, hogy honnan volt a 240 millió, meg a völgyhidak, meg a hetven-harminc, meg hogy akkor volt-e nokiás doboz vagy nem volt, és ha nem, akkor minden rendben ment szerintük a BKV-nál.

Ismerjük már fel, hogy az Összefogás-Kormányváltók győzelme csak konzerválta volna a jelenlegi közállapotokat: a pénzcsap megszerzéséért folytatott paranoid háborút, amelynek áldozatul esnek az erkölcsök, a szakmai döntések és végső soron az egész ország. Ez a háború nem ma kezdődött. Nagyjából mindegy, hogy ki kezdte, de mind a két fél részt vett benne, és az egyetlen áldozat az ország volt, azon belül is a magyar fiatalok jövője. Lehet sopánkodni, hogy a kortársaim miért lettek jobbikosok, és persze a Jobbik által vizionált jövőképre egyszerre igaz, hogy nem megvalósítható és hogy tragikus lenne, ha megvalósulna. Meg lehet magunkba nézni, hogy mit tettek azért, hogy ez ne legyen így. Kínáltak bármilyen alternatívát? Mire használták a hatalmat, ami jó hosszú ideig volt önöknél? Javultak-e az ország és benne a fiatalok kilátásai?

Az szakértelem és a demokrataság mellett egy másik kedvenc érve a ballib seregnek, hogy »jó-jó, voltak hibák, de még mindig jobbak, mint a Fidesz, és nincs más alternatíva«. De van. Egyszerűen nem igaz, hogy ha a jelenlegi elit háttérbe húzódna, nyugdíjazná magát, akkor nem jelennének meg mások. Éppen azért nem irtózik rengeteg fiatal a politikától, mert azt látják, hogy olyan emberek csinálják, mint az önök kedvenc politikusai. És ha bármilyen szerveződés, mozgalom esetleg mégis megpróbálna megjelenni a politikában, akkor azt rögtön megpróbálják lenyúlni, kooptálni, ha pedig nem sikerül, akkor tönkretenni, megkérdőjelezni. Ez történt a Millával, de megpróbálták a Hallgatói Hálózattal is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bro222
2014. április 15. 19:28
Csak az a bibi az egésszel, hogy mint utólag kiderült (amit már megjelenésüknél mondogattam), hogy a Milla meg a HAHA is ugyan onnan kapta a pénzeket, mint a nagy Összefosás tehát szó se volt civil szerveződésről, max annak a látszatáról. És pont...
Ángyán Páván
2014. április 15. 16:53
A diszkrimináció uniós tilalmába ütközik a magyar bírák kötelező nyugdíjkorhatárának 70-ről 62 évre történő leszállítása a luxembourgi Európai Bíróság keddi ítélete szerint. A magyar kormány tudomásul veszi az Európai Unió Bíróságának ítéletét, egyebekben nem kívánja kommentálni a döntést. http://hvg.hu/itthon/20121106_Birak_nyugdijazas_elmeszelte_Magyarorszag Eriggy ki, oszt reklamálj az Ejuba.
drkovax
2014. április 15. 15:33
" akkor azt rögtön megpróbálják lenyúlni, kooptálni, ha pedig nem sikerül, akkor tönkretenni, megkérdőjelezni. Ez történt a Millával, de megpróbálták a Hallgatói Hálózattal is.”" A példák rosszak. Ezeket a "mozgalmakat" eleve ugyanaz az elit hozta létre és finanszírozta. Ezek nem új szereplők voltak, függetlenül attól, hogy vaccpáör dóri vagy rékakinga nem fogta föl, hogy csak egy csavarhúzónyi szerepet kaptak ...
balbako_
2014. április 15. 15:27
Kezdődik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!