Ismét tüntetünk

2014. április 17. 18:15

2006 augusztusában nem véletlenül egy magyar diáklányt vertek meg Nyitrán, s nem véletlen, hogy pont egy magyar személy ügye húzódik ennyi év óta.

2014. április 17. 18:15
Mózes Szabolcs
Új Szó

„Hedvig ügye hasonló a négy hónappal ezelőtti témához. Nemcsak őt érinti, hanem mindenkit. Ahogy a tiltakozás jelszava is mondja: Ma Hedvig, holnap te? Nemcsak a kétszeresen – támadói és a hatalom által is – bántalmazott nőről szól, hanem a rendszerről, amely körülvesz. Az igazságszolgáltatás helyzetéről, valamint a hatalomgyakorlás módjáról. Az akkori és jelenlegi politikai vezetők gátlástalanságáról.

S egyáltalán nem utolsó sorban: szól a honi magyarság helyzetéről is. Mondjuk ki nyíltan: 2006 augusztusában nem véletlenül egy magyar diáklányt vertek meg Nyitrán, s nem véletlen, hogy pont egy magyar személy ügye húzódik ennyi év óta. Ezért is lenne jó, ha a szervezőknek sikerülne a szlovák civil szférát is bevonni, ezzel ugyanis a mi ügyünk hangsúlyosabban jelenhetne meg a szlovák társadalom előtt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsandor
2014. április 17. 19:57
ha nincs más dolgod,,megéltem egy félszázadot de maradok a munkánál és a tanulásnál
packó_
2014. április 17. 19:21
Dsida Jenő Nagycsütörtök Nem volt csatlakozás. Hat óra késést jeleztek, s a fullatag sötétben hat órát üldögéltem a kocsárdi váróteremben, nagycsütörtökön. Testem törött volt, és nehéz a lelkem, mint ki sötétben titkos útnak indul végzetes földön, csillagok szavára, sors elől szökve, mégis, szembe sorssal, s finom ideggel érzi messziről nyomán lopódzó ellenségeit. Az ablakon túl mozdonyok zörögtek. A sűrű füst, mint roppant denevérszárny legyintett arccul. Tompa borzalom fogott el, mély állati félelem. Körülnéztem. Szerettem volna néhány szót váltani jó, meghitt emberekkel, de nyirkos éj volt, és hideg sötét volt.... Péter aludt, János aludt, Jakab aludt, Máté aludt, és mind aludtak.... Kövér csöppek indultak homlokomról, és vigicsurogtak gyűrödt arcomon....
Ellensúly
2014. április 17. 18:44
Örömteli, amikor néha (sajnos csak néha) a felvidékiek immunrendszere is megmutatkozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!