Etnikai eredet nem sérthet törvény előtti egyenlőséget

2014. április 29. 19:41

Kultúra nem parancsolhat fiataloknak oktalan bűntudatot. Demokratikussá kell tenni a kultúrákat.

2014. április 29. 19:41
Kovács G. Tibor
Gondola

„A jogszolgáltatás nem hivatkozhat eltérő kultúrára. Ha az eltérő kultúra megkerülhetetlen, akkor a jogalkotásnak kell cikkelyeket finomítani, egyértelműen jelezve az eltérést.

Igaz, itt a jogszabály lenne kettős mércés. (...)

Most az önkéntesség, a belátás lehet az üdvös és haladó módszer. Elfogadni az európai nagy közösség viselkedési szabályait. Elfogadni, hogy másoknak is van »eltérő kultúrájuk«, és a közös biztonság szempontjából az megfelelőbb.

Kultúra nem sértheti mások testi épségét.

Kultúra nem sértheti mások vagyonbiztonságát, sőt elemi igazságérzetét sem. Kultúra nem kényszeríthet más közösséget arra, hogy az saját forrásból önostorozó emlékművet állítson. Kultúra nem parancsolhat fiataloknak oktalan bűntudatot.

Az ezt követelő »kultúra« nem demokratikus.

Bármennyire is nem tetszik a demokrácia az eltérő kultúráknak, valószínűleg bele kell törődniük, hogy a következő évszázadok a demokrácia kiteljesedését hozzák. S így: a törvény előtti egyenlőséget is. Ez azonban a kultúrák való értékeit nem homályosítja el.

Demokratikussá kell tenni a kultúrákat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2014. április 29. 23:02
Ennek meg miből lett elege? A cigánybűnözésből vagy a permanens holoünneplésből? Ha pont magyarnak születtél, most jól rábasztál, öreg!
tanos
2014. április 29. 21:59
Elnézést, az előbbi rossz helyre ment.
tanos
2014. április 29. 21:55
Ha az LMP politikusai megszólalnak,- beleértve a Karácsony-féle szökevényeket is – nem tudom eldönteni, hogy okos emberek hülyéskednek, vagy hülye emberek okoskodnak.
kjkj945
2014. április 29. 21:28
Vannak egyenlők! Akikre a törvény vonatkozik. És vannak akik felettük állnak és nekik mindent szabad! Ilyen a 'magyar' demokrácia!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!