„Húzzunk farmernadrágot!”

2014. április 06. 16:33

Azt a pártot, amelyik a legközelebb áll a keresztény értékekhez, a párbeszédhez, a másik tiszteletéhez, a békesség megteremtéséhez, s mindezt fölvállalja, azt én is fölvállalom.

2014. április 06. 16:33
Böjte Csaba
Heti Válasz

A határon túli voksok ugyanakkor csupán egy-két mandátumot dönthetnek el. Ennek inkább szimbolikus jelentősége van?

A fának a gyökere és a levele is fontos, ha bármelyik sérül vagy nem végzi a dolgát, akkor az egész fa elpusztul. A politikusoknak is komoly szerepük van, de ez nem jelenti azt, hogy mi hátra kell dőljünk, aztán minden megy magától, mert Bukaresten, Budapesten vagy Brüsszelben olyan ügyesen megoldják a dolgainkat. Arra biztatom az embereket, ne üljenek a kispadon, hanem merjenek bemenni a pályára. Döntsenek, tűzzenek ki célokat maguk elé, s azt az identitást, amit a Jóistentől kaptak, merjék kiteljesíteni. (...)

Ha mi, erdélyi magyarok be tudjuk bizonyítani, hogy nem teher, hanem áldás vagyunk a magyar közösségnek, akkor a kétkedő hangok teljesen el fognak tűnni. Nálunk is pattog a labda, hogy az eredményekkel bölcsen sáfárkodjunk. (...)

Április 6-án mégis csupán az egyik párt neve mellé teheti az ikszet. Milyen szempontok szerint választ?
 
Azt a pártot, amelyik a legközelebb áll a keresztény értékekhez, a párbeszédhez, a másik tiszteletéhez, a békesség megteremtéséhez, s mindezt fölvállalja, azt én is fölvállalom.
 
Az elesettek gyámolítása baloldali érték is lehet.
 
Klasszikus értelemben Jézus Krisztus is baloldali, mert azt hirdeti, hogy mindannyian testvérek vagyunk, hogy közösen könnyebb. A baloldal harcos ateizmusát sosem értettem. De a baloldali embereket is a Jóisten teremtette, miért ne tudnánk leülni és beszélgetni? Tőlük is rengeteget lehet tanulni. Ferenc pápa is erre biztat: húzzunk farmernadrágot, és menjünk el sörözni akár az ellenfeleinkkel is.
 
Az új kormány helyében mit tenne az eddigiekhez képest másként?
 
Egy ország sem Petri-csészében, steril körülmények között működik, hanem globális történelmi helyzetben. Egy elöljáró sem mindig azt a döntést hozza meg, ami a legjobb, hanem amit meg lehet hozni. Nem szabad naivnak lennünk, de a győztes pártnak lehetősége lesz, hogy sok jót tegyen. Nagyböjt van, készülünk a húsvétra. A húsvét üzenete az, hogy Jézus nem adja fel. A kereszten is bízik az emberiségben, a holnapban. Mernünk kell Jézus Krisztus után elindulni, aki húsvét hajnalán nem duzzogva félrevonul, nem bosszúért liheg. Bárhogy alakuljon a választás, az lenne a jó, ha hinni tudnánk a közös magyar jövőben, abban, hogy itt Európában együtt, jó testvérként Istennek tervei vannak velünk.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagyvárad
2014. november 06. 21:15
Szavazzunk, hogy magyarok maradjunk Budapesten is ! Ne feledjétek a " 23 millió román "-t ! http://alfahir.hu/nyolc_eve_tortent_a_szegyen_napja-20121205 Nem nyolc, hanem 10 ( tíz ) éve történt. Akkor nem tudtuk a véleményünket szavazatokként érvényesíteni. Ma igen ! Hajrá Magyarország ! Hajrá magyarok !
nyugalmazott tanár
2014. november 06. 21:14
Azt a pártot, amelyik a legközelebb áll a keresztény értékekhez, a párbeszédhez, a másik tiszteletéhez, a békesség megteremtéséhez, s mindezt fölvállalja, azt én is fölvállalom. Mi is! Arra szavaztunk! Hajrá Magyarország!
Sulammit
2014. július 16. 13:20
Ha megkérhetnélek, én is szeretném elolvasni, meghallgatni ezeket a szavakat. Mikor mondta, hol mondta? - "térdre csuhások"
maszlinás borkány
2014. április 24. 16:23
Mintha szándékosan nem értenél meg. Az, hogy ...a saját képére és hasonlatosságára... számomra azt jelenti, hogy minden jelző nélkül léteznek állandó, abszolút "emberi értékek". Ennek fényében a "keresztény", a "hindu", a "muszlim" melléknév az "érték" főnévvel jelzős kapcsolatba állítva csupán a külcsinre utal, s mint ilyen, lényegtelen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!