Kiska és a magyarok

2014. március 31. 18:13

Kiska és csapata tudta, hogy a magyar témák komolyabb boncolgatása ma Szlovákiában még választási vereséget jelenthet.

2014. március 31. 18:13
Lovász Attila
Új Szó

„A kampánynak vége, a taktikázás összes indoka szombaton 22 órakor megszűnt. Az államférfi a kampány során szavazatnövelésre összpontosít, mint a sima politikus. A választás után viszont a sima politikustól eltérően akár a közhangulattal szemben is képes megfogalmazni olyan lépéseket, programokat, elveket, amelyek az ország állapotait jelentősen javítják – lehetőleg hosszú távon. Ha megnézzük a magyarlakta járások választási eredményeit, láthatjuk, hogy mindenütt Kiska nyert, sőt, nagy részükben fölényesen.

Az új államfő, ha államférfi akar lenni, nem kerülheti meg a nemzetiségi kérdéseket. Agendája szerves részévé kell tennie: nem, nem ő hoz törvényt, nem ő gyógyít sebeket. De ha napirenden tartja egy demokratikus ország teljesen szokványos nemzetiségi politikáját, erre tanácsadói csapata lesz, ha nyilvánosan rendre megszólal a nemzetiségek érdekében, akkor közhangulatot teremt és formál. Olyan közhangulatot, amelynek eredménye lehet az is, hogy a következő magyar ajkú elnökjelöltre nem egzotikus baromként tekintenek, és az is, hogy a magyarok nyílt támogatása nem jelent majd Szlovákiában ódzkodást és választási vereséget, mint öt éve.

Elnök úr! A voksok valóban nem ingyen voltak. Óriási bizalom jelei. Ha él vele, a szlovákok is élhetőbb, jobb országban élhetnek majd. Ezért indult, ugye?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dick52
2014. április 01. 12:44
Gyerünk Elnök úr! Mutassa meg kérem, hogy nem kell mindennap elmondani;- Szlovákia egy önálló állam. Tudjuk.
Ellensúly
2014. március 31. 20:28
A szlovák politikában már az is nagy szó, ha valaki nem nemzetiszocialista. Kiska nem adta tanújelét annak, hogy ne lenne az (a közelmúltban kiállt a Beneš-dekrétumok mellett).
Burmin
2014. március 31. 19:51
Majd ha 100 ezer alá csökken a létszám... Kiska
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!