12–13 lehetőség

2014. március 09. 19:33

Gasparovic Mečiar ellenében sok magyar támogatásával nyerte a második fordulót, ennek ellenére semmit sem tett azért, hogy a magyarok elnöke is legyen.

2014. március 09. 19:33
Kocur László
Új Szó

„Jövő héten tizenketten elvéreznek – az első fordulós győzelemre a felmérések szerint elméleti esély sem mutatkozik. Valószínűleg nem lesz a továbbjutók közt a magyar jelölt, Bárdos Gyula sem. Szeretnénk ugyan, de még a Híd választóinak – egyébként nem lehetetlen – masszív átszavazása mellett is csak legfeljebb tíz százaléknyi szavazat jöhetne össze, ennyivel pedig még senkinek sem sikerült a második fordulóba jutni a három közvetlen elnökválasztáson. Bárdos ugyan többször deklarálta, hogy számít a szlovákok szavazataira is, de a költséges és bizonyos vonatkozásában frusztráló szlovák kampányba nem ment bele, jelezve, milyen voksokra számít igazán.

Bár meg kell jegyeznünk, a szlovák jelöltek sem vitték túlzásba a magyar nyelvű kampányt. Néhány plakátot és szórólapot leszámítva még a honlapjuk kétnyelvűsítésére sem vették a fáradságot, pedig ez igazán csak egy fordító alkalmazását igényelte volna, ami egy kampány költségvetésében elhanyagolható tétel. És szomorú, hogy még mindig emlékeztetni kell a többségi társadalmat, hogy ez nem nyelvi kérdés, hanem tisztelet kérdése, mert a kisebbségi szavazó amúgy megérti a szlovák óriásplakátot is, csak…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. március 09. 21:08
No és miért nem indítanak a magyarok saját elnökjelöltet?
tango47
2014. március 09. 20:58
Érdekes, ha nem Magyarországról írnak, akkor tudnak normális dolgokat is írni ennél a lapnál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!