A köztévének terhes az olimpia

2014. február 14. 11:22

Vártunk pár napot, adtunk esélyt a köztévének, hogy oldja meg az olimpiai közvetítések alatt állandóan felbukkanó problémákat, de kénytelenek voltunk rájönni, hogy feleslegesen.

2014. február 14. 11:22
sixx
comment:com

Az MTVA viszont csak 150 órát közvetít, ebből nem tudni, mennyit adnak élőben, és azt sem, miért hagyják kint az élő feliratot a csúsztatott élő adások (Szocsiban még küzdenek az elemekkel a szakállas norvég sífutók, nálunk a rajt kezdődik), a felvételről mutatott események és a politikusi pofavizitek alatt. Fogalmunk sincs, hogy ha már ennyire limitált a műsoridő, miért nem az éppen zajló események befutójával foglalkoznak a konzervanyagok helyett? A válasz az, hogy a köztévének van mindenféle szerződéses és törvényben lefektetett kötelezettsége, ezért nem láthatjuk napi 24 órában az olimpiát, pedig három csatornájuk is van ugye, és akkor még az élő streamről nem is beszéltünk.

Nem igaz, hogy nem lehetett volna erre az időszakra valamiféle felmentést kérni az NMHH-tól, ami ugyanannak az anyának a kölyke, mint az MTVA, bő két hetet kibírt volna minden kisebbség a nekik szóló műsorszám nélkül, és az MTVA archívum sem hiszem hogy nagyon pattogott volna, ha nem az Özvegy és leánya című 1983-as sorozat megy fél 9-től a Dunán, hanem egy jégkorongmeccs. A német köztévék, azaz a ZDF és a ARD flottul megoldotta, szinte egész nap az olimpiával foglalkoznak, és ha valamit nem tudnak éppen adni, akkor ott az élő internetes stream, ott mennek az események folyamatosan. Hogy az MTVA miért csak az éppen a tévében látható eseményt tolja a neten, ráadásul ugye geobanosan, azaz csak a magyar nézőknek, az a kész elmebaj - a köztévé szabadon fogható csatorna, ha a tévé ad valami, miért nézném neten? Miért nem lehet ott, akár kommentár nélkül tolni a Szocsiból kapott jelet megszakítás nélkül?

Ezt az egészet a tervezés fázisában tolták el. Akkor, amikor elkezdtek sakkozni a műsortervvel. Simán megoldható lett volna, hogy az m2-n vagy a Dunán egész nap olimpia menjen, a kiemelt események pedig átkerültek volna az m1-re. Így nem kellene a Ridikült nézni 17:40-től ökölbe szorított kézzel egy jégkorongmecss helyett, esetleg a Tesz-vesz várost, vagy a Capri - az álmok szigete című sorozatot. Hangsúlyozom: két hétről van szó. Ennyit mindenki kibírt volna. Valamiért azonban a közmédiánál úgy gondolták, hogy 150 óra legyen elég, akinek meg ez nem tetszik, az ne nézze. Vagy vadásszon magának illegális internetes forrást, és nézze ott a sportolókat. Kösz, én megfogadtam.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsandor
2014. április 15. 16:15
jahhh,ennek is a más pénzével van dolga,foglalkozz a tiéddel hülye komcsi,Simon pénze mit csinál,továbbra is kamatozik
kamasuka
2014. március 06. 12:50
Hányan voltak esélyesek PONTszerzésre közülünk? Hányan a németek és osztrákok közül? Ennyi. Nyári olimpia esetében ált. fordított a dolog. Ezen lovagolni, hogy a napi közmédiafika meglegyen a ccblogon, enyhén szólva is BALfaszkodás, így tudjuk be annak, hogy kampány van.
kamasuka
2014. március 06. 12:50
Ez a fasz comment blog nem bír leszállni a köztévéről. :)
Süsü a sárkány
2014. február 25. 18:59
Ja és arról nem is beszélve, hogy a határon túli magyarok nem foghatják a magyar nyelvű olimpiai közvetítéseket... botrány ez a javából, úgy gondolom, annak fényében, hogy én Magyarországon tudom nézni a román közvetítést... no hát ha itt kínos baki van akkor én ezt érzékelem mert ezek szerint a román tv több jogosultsággal bír a közvetítésekre vonatkozóan, mint a magyar. Egy balkáni ország tévéje ezek szerint a közszolgálatiságnak jobban eleget tesz, mint az MTV... idáig süllyedni... úgy látszik, már nemcsak a német tévét kell példaként beállítani, mint ahogy az egyik hozzászóló írta, de a románt is lassan...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!