Felvidéki menekültek

2013. december 26. 10:23

Malina Hedvig kitartott, rendületlenül, éveken át ügyész-rendőr-orvos-miniszter ellenében, mindezt egy olyan társadalmi közegben, ahol a felvidéki magyarok többsége a vonatpénztáros előtt sem mer megszólalni magyarul.

2013. december 26. 10:23
Polák Gábor
Bumm.sk

„Nehéz szavakat találni Malina Hedvig emigrálása kapcsán, de amellett, hogy a felelősök kiléte egyértelmű – leendő államfőnk és bandája – akárhogy is nézzük, a felvidéki magyarság képtelen volt megvédeni egyik tagját azzal az állammal szemben, amelynek elvileg mi is részesei vagyunk.

Nem szeretem használni a tagság kifejezést a nemzettel kapcsolatban, mert úgy vélem, hogy a nemzet nem valami nyavalyás klub, amelyből ki- és belépeget az ember, nem olyan, ahol megmondhatja valaki, ki lehet a tagja és ki nem, és szerintem papír sem nagyon kell róla (csak az elvetemült nemzetállamokban tévesztik össze az állampolgárságot a nemzettagsággal). Viszont Hedvig esetében mégiscsak adódik a párhuzam, hiszen őt egyértelműen magyar nemzetisége miatt érte inzultus előbb fizikailag, majd állami terror formájában, amely miatt végül távozik szűkebb, felvidéki közösségéből.
Rájuk illett a Hedvig által adott személyleírás. Egyiküket kihallgatták, minden következmény nélkül.

Rájuk illett a Hedvig által adott személyleírás. Egyiküket kihallgatták, minden következmény nélkül.

Pedig ő kitartott, rendületlenül, éveken át ügyész-rendőr-orvos-miniszter ellenében, mindezt egy olyan társadalmi közegben, ahol a felvidéki magyarok többsége a vonatpénztáros előtt sem mer megszólalni magyarul. Hedvig jó példával járt elöl, pedig a háta közepére sem kívánta, hogy példakép legyen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustarharmas
2013. december 26. 18:01
Legalább magyar közegbe került Hedvig. Isten hozta!
ormányos csillós
2013. december 26. 12:29
zsidóseggnyalás helyett inkább ezzel foglalkozna a népnemzeti kormányunk.
tóth mária
2013. december 26. 11:16
Ez egy hatalmas szégyen a tótokra és ránk is nézve! A "demokratikus EU most nem emeli fel a szavát?
Magyarok Pásztora
2013. december 26. 11:03
Csak tisztelet és becsület jár Malina Hedvignek ! Kicsiben előre van vetítve sorsunk amennyiben szedjük össze magunkat. Lássa ország-világ (riporterek határok nélkül, stb.) ez az igazi europér szellem, amit komcsi-liberál hozott ránk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!