Mire jó egy magyar elnökjelölt?

2013. november 28. 19:16

Az MKP a magyar–magyar fronton számukra sikeres megyei választások után újabb szimbolikus csapást mérhet a konkurenciára.

2013. november 28. 19:16
Mózes Szabolcs
Új Szó

„Nézzük meg tehát, politikai szempontból kinek, miért jó vagy nem jó, hogy az MKP saját jelöltet indít. Egyrészt jelen esetben jó az MKP-nak. Ha az egész jobboldal egy jelölt mögött sorakozott volna fel, mint 2009-ben, Berényiék aligha próbálkoztak volna.

A különcködő, Smer-ellenes egységet megbontó társulat szerepe hárult volna rájuk. Most más a helyzet: Dunát lehetne rekeszteni a jelöltekkel, az újabb jelentkezőre már nem lehet rásütni a megosztó címkét. Az MKP konkurense, a Híd ráadásul már biztos, hogy nem indít saját jelöltet, mivel besorakozott Pavol Hrušovský mögé.

S miért nyerhet ezzel az MKP? Egyrészt az elnökválasztási kampányban promózhatják a pártot. Ezt Bugárék aligha tehetik meg. Hrušovský plakátján valószínűleg csak kis Híd-logó lesz, de nem kizárt, hogy még az sem – egy győzelemre törő elnökjelöltnek széles szavazóbázist kell megszólítania, ezt pedig nem teheti pártmezben.

Másrészt pár héttel az államfőválasztás után európai parlamenti választás lesz, Berényiék a két kampányt egymásra építhetik. Harmadrészt a magyar–magyar fronton számukra sikeres megyei választások után újabb szimbolikus csapást mérhetnek a konkurenciára. Ha jó, kellően ismert és főleg nem megosztó jelöltet állítanak, minden esélyük megvan arra, hogy az államfőválasztás első fordulójában a magyarok többsége rá szavazzon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!