Unortodoxia!

2013. november 06. 11:22

Nagy nap volt a tegnapi: már Brüsszelben is elismerik, hogy győzött az unortodox gazdaságpolitika!

2013. november 06. 11:22
Csákó Attila
Magyar Hírlap

„A kabinetnek folyamatosan meg kellett védenie, és döntő mértékben – kis korrekciókat leszámítva – meg is védte, elképzeléseit a világban. Hogy Magyarország végre ne a multik Kánaánja, hanem a magyar emberek élhető otthona legyen. 

Hogy jó utat választott a kormány, azt az is mutatja, hogy kilenc év után lekerültünk az uniós szégyenpadról, kikerültünk a túlzottdeficit-eljárás alól. No meg visszafizettük a Nemzetközi Valutaalapnak, az IMF-nek a hitelünket, aminek azért van kiemelt jelentősége, mert a szervezet a hitelért cserébe aktívan beleszól a kormányzati elképzelésekbe. A szocialisták idején Washingtonból diktálták tollba a programokat, legyen szó oktatásról, egészségügyről, nyugdíjakról vagy családtámogatásról.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. november 06. 20:33
Kiscsákó,mi győzött???A gennyesre adóztatott ország,az EU-rekord ÁFÁ-jával??Jó,jó,tudom,téged ezért fizetnek!
IgazságosIzomViktor.
2013. november 06. 20:10
Egy újabb fidesz-papagáj.Hát ugyebár az IMF hitelt állampapírok kibocsátásával fedeztük(jövőre amúgy is lejárt volna),aminek sokkal rosszabbak a kondíciói,mint az IMF hitelnek.A túlzott deficit alóli kikerülés se gazdasági teljesítmény révén jött létre,hanem úgy hogy agyonbaszták a népet adókkal(valamiből fedezni kellett ugyebár a milliomosok 16%os adóját is).Lehet hogy a túlzottdeficit szégyenpadról lekerültünk,de rákerültünk más szégyenpadokra.És az hogy 1 helyett 2% gazdasági növekedést jósolnak az meg hűha.Micsoda fellendülés.Ráadásul még csak jóslat,és nem valóság. A magyar emberek élhető otthonáról meg csak annyit hogy több százezren mentek külföldre az orbán kormány 4 éve alatt.A bevándorlók számának növekedése tekintetében ausztriában másodikat,németországban elsők vagyunk.És a folyamat nem állt meg.Meg aztán 15 helyet estünk vissza a vásárlóképességi listán néhány év alatt.Már csak románia és bulgária van mögöttünk.Szóval kedves Attila.Ennek az unorthodoxiának azért mégse kéne tüzijátékot szervezni.Elég az a töménytelen,közpénzből nyomtatott "magyarország jobban teljesít"plakát ami ott van mindenhol már.Hátha beveszik az emberek.És úgy tűnik beveszik.Már aki.
tango47
2013. november 06. 19:12
Az ellenzéknek a későbbiekben sem lesz ezzel kapcsolatban mondanivalója, mert el vannak azzal foglalva, hogy kiépítsék a védekezési mechanizmusokat a volt párttársaik támadásaival szemben. Ezzel el is lesznek a választásokig. A politizálást meg rábízzák a csahosaikra (kommentelőikre), aki itt is megszolgálnak az alamizsnáért.
tetigi
2013. november 06. 18:42
Kezdd
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!