Rezsi -20

2013. október 15. 08:08

A 20 százalékos rezsicsökkentés látványosan kezel egy tünetet, miközben az azt okozó betegségre nem nyújt semmilyen tartós gyógyírt.

2013. október 15. 08:08
Tóth Levente
NOL

„A gázár nem emeléséről elhangzott legendás kijelentés (»lassan mondom, hogy mindenki megértse«) óta több mint egy évtized telt el. Ennyi idő alatt már megtérülhet például egy háztartás napelem-beruházása, amely tartósan csökkenti az ott lakók rezsijét, ugyanakkor ezzel együtt az ország külső energiafüggőségét is. Ahogyan egy nyílászárócsere és hőszigetelés is. Erre mégiscsak morzsák jutottak és jutnak a költségvetésből vagy a szolgáltatók profitjából, miközben ilyen programokkal valóban főként a magyar kis- és középvállalkozásoknak adnának munkát, és nem a külföldi energiahordozó-tulajdonosok zsebébe tömködnénk a pénzt szűnni nem akaróan.

A rezsicsökkentéssel lehet választást nyerni és még energiacsatát is. Háborút viszont nem. A csak az árra elvesztegetett évtized(ek) visszaütnek egy energiában olyan szegény országban, mint a miénk. A 20 százalékos rezsicsökkentés látványosan kezel egy tünetet, miközben az azt okozó betegségre nem nyújt semmilyen tartós gyógyírt. Ennek csak azok örülhetnek, akiktől veszi az ország az energiát, az ő profitjukat nem bántja senki, hiszen ugyanakkora mennyiséget tudnak eladni nekünk, mint eddig. Még jó, hogy nem leszünk gyarmat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2013. október 15. 12:04
A kormány tökéletesen tisztában van vele, hogy az energiaszolgáltatók mekkora árréssel dolgoznak. Senki nem olyan ostoba a kormány, bármennyire is ezt szeretné elhitetni az úgynevezett demokratikus ellenzék részéről, hogy ellehetetlenítse a szolgáltatókat.
rezsimdémon
2013. október 15. 11:15
A rezscsökkentés tökéletes bizonyítéka annak, hogy a fidesz a négy évben képtelen volt a gazdasággal mit kezdeni, és igéreteit nem tudja betartani saját erejéből, csak a folymatos ellenségek gyártásából, és azok megsarcolásából.
Felebarát
2013. október 15. 10:30
eu-s energia árszabályozás...ki mit tud róla?
puszika
2013. október 15. 10:04
Te Tóth,neked biztosan büfé-ruhatár diplomád van.Abból gondolom,hogy milyen szakszerűen nyúltál a napelem témához.Lila gőzöd nincs a költségekről,pláne a tíz évvel ezelőttiekről,a megtérülésről már nem is beszélve. Nektek direkt jól esik, ha hülyithetitek az embereket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!