Érvek egy DK-liberális népfront mellett

2013. október 31. 10:57

Volt ott azonban még négy szereplő, akik meggyőző szavakkal követelték az ellenzéki összefogást. Ami azért volt vicces, mert ők négyen ugyanazt az eszmekört képviselik.

2013. október 31. 10:57
Ansinn
Kapitalizmus blog

A DK programja nem áll messze a liberálisokétól. Egyébként sem hosszú távról van itt szó: Bokros Lajos javaslata az 500 napos kormányzásról (ezalatt a választói akarat kifejezésére alkalmas választási törvény elfogadása, és a feldúlt jogállami intézményrendszer akkora részének helyreállítása, amekkora csak lehetséges, majd új, most már tényleg demokratikus választások) elfogadhatóbbá tesz minden kényszerű kompromisszumot. Hiszen látható a vége és annak lehetősége, hogy 2016-ban már a Magyarország számára kínált jövőképek mérkőzzenek meg.

Egy DK-liberális népfront rendelkezne országos infrastruktúrával, az ismert arcok eséllyel indulhatnának egyéni körzetekben és emelnék a közös lista vonzerejét. One man show helyett több helyszínen egyszerre lehetne képviselni a programot, agitálni a választókat. Az együttműködés során az aktivisták is közelebb kerülhetnének egymáshoz, ami talán az előítéletek falának leomlásához is vezetne, esetleg még a vezéreiktől is kevésbé függenének a cselekvési lehetőségeik. És ha egy ilyen összefogás sikerét jelzik a közvélemény-kutatások, akkor az MSZP-E14-PM-nek is újra kell gondolnia a lezárt tárgyalások megnyitásának lehetőségét. Épp ezért nem szabad várni, hiszen visszaigazolás kell a bemerevedett partner meggyőzéséhez.

És még egy dologra érdemes figyelni: Egy DK-liberális közös miniszterelnök-jelölt elfogadható kell, hogy legyen a kibővített összefogás résztvevői számára is. Legjobb volna egy külső, köztiszteletben álló személy, válságmenedzseri képességekkel. Aki le tudja vezényelni az Orbán utáni rendrakást, de 2016 után van politikán kívüli jövője is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2013. október 31. 18:12
"mert ők négyen ugyanazt az eszmekört képviselik." Bukottan vhogy visszajutni a Parlamentbe, ez az eszmekör.
várúr
2013. október 31. 17:14
"Népfront". Csodás komcsi kifejezés. Már csak a nép hiányzik mögüle. Sebaj, a népet helyettesíti Mesterházy, Bajnai, Furcsány, Bokros, Fodor, Karácsony, Kuncze, Jávor Benő és a nép többi egyszerű gyermeke.
Locassen
2013. október 31. 16:27
"népfront". Ehhez azért valahonnan egy népet is le kéne akasztani, mert a jelenlegi igencsak húzódzkodik:)
berzsian56
2013. október 31. 15:15
Szema , Moma , 4K, Együtt , e ment, ammmmeg gyütt. Mária segíts, ki tudja ezt követni? Már cipőmet is levetettem , mégsem tudom megszámolni ezt a sok hatalomért tülekedőt. És akkor beugrott.Mi lenne más a közös ezekben , mint a" népfront" a régi partizánmozgalom, az antifák, a régi összetartások emléke. Esetleg indulhatnátok Retró néven. Jelszó: minden hatalmat a szovjeteknek. Használt pufajkát cserélnék világos öltönyre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!