Miért bukott el a HaHa?

2013. szeptember 09. 11:36

Minden előzetes várakozással ellentétben azt láthattuk, hogy a felsőoktatás problémája sajnos szinte csak és kizárólag az abban tanulók ügye maradt.

2013. szeptember 09. 11:36
Sörősz
Átlátszó oktatás

Azzal, hogy sem az elit, sem pedig a társadalom nem állt be a mozgalom mögé, esélyük sem volt arra, hogy egyre növekvő kapcsolati hálóval rendelkezzenek. Erre csak ráerősített az, hogy egyértelműen deklarálták, a politikai elittel nem kívánnak együttműködni. Azonban ezzel azt is vállalták, hogy az ebből származó kapcsolati tőkét is feláldozzák. A lépés – a Hallgatói Hálózat elvi alapvetéseiből egyenesen következik – azonban a szervezet szempontjából utólag hibásnak tűnhet, hiszen akkor ezt a hiányt pótolni kellett volna a civil szféra és a tudományos/kulturális elit kapcsolati tőkéjével, azonban ez végül nem sikerült.

Végül pedig az anyagi szponzorok becsatornázásának a kérdése. Bár napirenden van a szervezeten belül, a mai napig nem jött létre a HaHa-hoz köthető alapítvány, egyesület, vagy szervezet, ami legális módon képes lenne felhasználni az anyagi támogatásokat. Egy modern mozgalom, amely valóban befolyást akar szerezni a döntéshozásban, elképzelhetetlen bizonyos mennyiségű tőke nélkül. Itt érdemes visszautalnunk a szellemi háttér megteremtésére, aminek egyik eszköze lehet a különböző konferenciák, work-shopok és képzések szervezése, lebonyolítása és finanszírozása.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kandeláber
2013. szeptember 09. 16:56
Azért bulott el, mert csak egy vicc volt.
Jason Bourne
2013. szeptember 09. 15:43
"Miért bukott el a HaHa?" Mert nevetséges volt.
pedroamigo
2013. szeptember 09. 14:56
Miért pont a haha ne bukott volna el? Akik csöndben végignézték a három éves ámokfutást azoknak nem oszt a felsőoktatás ahogy a közokt se...
hátakkor
2013. szeptember 09. 13:09
és miért bukott el az SzDSz, az MDF, a DK, az LMP, az LMP szakadárjai és végül Lúdas Mutyis is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!