A kakukktojás

2013. szeptember 20. 08:59

Mindenhol ugyanaz a séma: egyik oldalon a józan ész, a másikon a kormány.

2013. szeptember 20. 08:59
Ónody-Molnár Dóra
NOL

Ennek tükrében érdekes, hogy akad egy (azaz 1) olyan ágazat, ahol az OECD-adatok, a nemzetközi és hazai tapasztalatok nem a kukában landolnak, hanem beépülnek a szakpolitikai munkába. Ez a kivétel a felsőoktatás. Nem volt mindig így, előbb készült el az új felsőoktatási törvény, mint most az azt megalapozó stratégia. A fordulat mégis jelentős. Elődjével és miniszterével szemben Klinghammer István államtitkár gondol valamit a felsőoktatásról, amelynek irányításáért felel. Olyan szakértőkkel vette körbe magát, akik olvasnak szakirodalmat. Ezt a gyanús tevékenységet más államtitkárságokon nemigen ismerik. Klinghammer elkötelezett támogatója a kormánynak, de teljes mértékben eltér a fideszes politikusoktól. Például egyeztet. A stratégia megvitatásába bevonta az egyetemi szféra szereplőit is (kivéve a Hallgatói Hálózatot, hogy azért teljes mértékben mégse térjen el a fideszes politikusoktól).

A koncepció maga egyébként sok szempontból vitatható. De most nem erről van szó. Hanem arról, hogy három év kormányzás után született egy olyan anyag, amely szakmailag egyáltalán értelmezhető. Már a nemzeti együttműködés rendszere sem a régi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fülig Jimmy
2013. szeptember 20. 18:24
Mandi tahófrakciója belehúzott rendesen.Milyen asszonyaik lehetnek?
Taxin
2013. szeptember 20. 18:07
Ordit a fejiről a hülyeség. Bár nem szép.
Soma
2013. szeptember 20. 17:41
Dórika! Nem is tudom, hogy bírtuk eddig világító fáklya nélkül! :) Rékakingát is várjuk, ha ő is megjön, lőn majd világosság a hazában.
Lorpo
2013. szeptember 20. 16:18
Elég jól néz ki ez a csaj. Csak sajnos hülye mint a seggem. Mindegy, újságírónak jó lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!