Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Merkelland

2013. szeptember 22. 10:58

Egy jóindulatú nagynéni és egy kőkemény menedzser furcsa keveréke: a biztonság jelképe.

2013. szeptember 22. 10:58
Inotai Edit
NOL

„Ha nem fordul meg váratlanul a trend, ha nem tévednek orbitálisat a közvélemény-kutatók, akkor Merkel toronymagasan megnyeri a vasárnapi választásokat – hogy aztán maga dönthessen a koalíciós partnerről. Szándékos az egyes szám: a plakátok, a kampány, az üzenetek mind Merkelről és nem a CDU-ról szólnak. A hajdan lesajnált, külseje, frizurája miatt cikizett asszony lett a CDU legnagyobb (és gyakran úgy tűnik, egyetlen) ütőkártyája. (...)


Mit tud Merkel, amit más nem? Egy jóindulatú nagynéni és egy kőkemény menedzser furcsa keveréke, de elsősorban szimbólum a németek szemében: a biztonság jelképe. Nem vállal felesleges vitákat, harcokat, sőt, ha lehet, egyáltalán nem vitatkozik.

Nem hibázik, mert nem foglal egyértelműen állást, nem jön ki a sodrából, nem esik ki a szerepéből: azt üzeni, nyugi, majd én megoldom. Egy hektikus, bizonytalan világban nem állítja folyamatosan döntés elé a társadalmat, de úgy is fogalmazhatnánk, hogy nem hiszterizálja a közvéleményt.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2013. szeptember 23. 00:21
Kedves Inotai! Látszik, hogy mennyire smúzoltok Merkelnek. Merkel egy öregecskedő háziasszony, trottyos nadrágban és atlétában ami kilóg a nadrágja korcából. Egyetlen jelszót ismer:Spórolni.Ezért ő a német háziasszonyok példaképe.Ja, és mi van a liberális párttal, bejutott kedves Inotai,vagy bukott?
puszika
2013. szeptember 22. 17:48
Editke! Te ennyire hülyének nézed a németeket?Bizony az a helyzet,hogy sokkal jobban bíznak a kereszténydemokratákban meg Merkelben,mint a szocialistákban vagy a szociáldemokratákban.Ez nen tegnap kezdődött,hanem hosszú évek kemény munkájának az eredménye.Hogy magyarra fordítsam: ettől fél az egész balliba oldal,hogy Magyarország is ezt az utat járja be , ha Orbán és kormányai lehetőséget kapnak még egy-két ciklusra.Ha ez igy lesz,megnézhetitek magatokat.Ami most az országban a ballibák részéről folyik, az a páni félelem kategóriája!
tevevanegypupu
2013. szeptember 22. 14:19
Merkell kenytelen volt engedelmeskedni liberalzoldes partnerenek az eromuveket illetoen..erdekes, hogy a franciak meg eppenhogy rahajtanak az atomeromuvekre..ahogy nalunk is ez latszik megoldasnak..
kjkj945
2013. szeptember 22. 14:14
Merkell and? mérkell und?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!