A világ a hétköznapi hősöké

2013. július 30. 13:54

Sebet ejtett, mégis megedzett, bizonyos fokig megerősített a háború.

2013. július 30. 13:54
Vujity Tvrtko
Facebook

„Nehéz idők voltak. Emlékszem, én például sokszor azt sem tudtam, hogy kinek az üzeneteit mondom be, és kinek. Az üzenő a horvát területeken élt, az akinek az üzenet szólt pedig a szerb krajinában. Így például a rádióban arról tájékoztattam »Rózsaszálat«, hogy »Traktorosfiú« jól van, nem sérült meg, a ház még áll, és találkozzanak Harkányban, a szokott helyen.

Sebet ejtett, mégis megedzett, bizonyos fokig megerősített a háború. Már gyerekfejjel felfogtam, hogy mi a fontos, és mi a nem fontos. Fontos, hogy életben maradtam, fontos, hogy volt remény, fontos, hogy hasznosat tehettünk. Nem fontos, hogy ki dudál a pirosnál, nem fontos, hogy hideg a jakuzzi vize, nem fontos, hogy ki ilyen dolgokkal vádolja a másikat, és az sem, hogy az a másik mivel vádolja az egyiket.

Sokszor kérdezik tőlem, hogy miért vagyok olyan nyugodt? Nos, emiatt. Mert láttam a háborút. És mit tanultam belőle? Azt, hogy a világ a hétköznapi hősöké. A kórházigazgatóé, a barlangi rádiós kollégáé és a péké.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IgazságosIzomViktor.
2013. augusztus 06. 02:46
Vujity trutykó a háborús hős:-).Szerintem szitává lötték a koponyáját,azért gyógyult rá a sapka
polnemkor
2013. augusztus 06. 02:46
A büdös életbem nem hallott ez életében egy puskalövést sem! Egy teljes hazug önpiárt sikerült felépítenie erre az egy hazugságra! Ki tudósított Kórógyról, Szentlászlóról, ki volt valóban a frontvonalba? Tudjuk. Ebből jött az ötlet ennek a piti kis szélhámosnak, hogy ezt lenyúlva kreálja meg magáról a "hős haditudósító" hamis mítoszát. Szarjancsi!
qccqccqcc
2013. augusztus 06. 02:46
Önimádó- és tömjénező középszerű műmájer.
kaktuszvirág
2013. augusztus 06. 02:46
Én még emlékszem rá,hogy sírt a rádióban,hogy menjen már érte valaki és mentsék meg,mert mindjárt megölik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!