Metrómulatós

2013. július 31. 18:58

A 4-es metró keserves történetének elmúlt 25 évében egy dologban lehettünk mind biztosabbak: ha egyszer elkészül, az átadás választási kampányra esik. S lőn!

2013. július 31. 18:58
Tóth Levente
NOL

„A 4-es metró keserves történetének elmúlt 25 évében egy dologban lehettünk mind biztosabbak: ha egyszer elkészül, az átadás választási kampányra esik. S lőn! A 2014-es választásra nem a varsói gyorssal, hanem a 4-es metróval érkezik a beruházás nagy barátja, a Fidesz. Ha az első Orbán-kormány idején valaki azt mondja, hogy a 4-es metrót maga a miniszterelnök adja majd át pártja főpolgármesterével, akkor alighanem elmeorvoshoz küldték volna, vagy hosszabb pihenőre. Ezt a beruházást sokan átadhatnák, és közülük többeknek legalább ennyi oka lenne távol maradni az avatási ceremóniáról. Vagy elég lenne csak dugóba kerülniük. Aki valaha is kapcsolatba került ezzel a beruházással, a másikat szidja vagy legalábbis arra mutogat. A magyar meg csak vár. Immár több mint negyven éve, és okkal gondolja az előzmények után, hogy a 4-es metró átadását majd csak akkor hiszi el, ha már utazott rajta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2013. augusztus 01. 09:51
Egészen más lehetne az Észak-pesti agglomerációban élők élete, ha az újpesti állomásra kijárna a 3-mas metró és ha az Istvántelki Főműhely és Rákosrendező megállókat bekapcsolnák a tömegközlekedésbe. Ehhez Rákosrendezőn egy alagút kéne e sínek alatt, Istvántelkén nem tudom, mi, de nagyon hiányzik. Egészen más lenne, ha Angyalföldet, Zuglót közvetlenül lehetne megközelíteni, s nem kéne bemenni a Nyugatiba az Állatkert melletti, gyakran hosszas álldogálás után. Ahogy a váci vonalon a vonatok közlekednek, nem beszélve a kocsikról, ahová mozgássérült (kerekesszékes) felszállása reménytelen. Ilyenkor az ember arra gondol, ennyit számít a vidéki ember életminősége.
kispufi
2013. augusztus 01. 09:43
demszkyhaveréknak öt kampányidőszakuk lett volna átadni, valahogy mégse, most viszont nem az a lényeg, hogy át lesz adva, hanem hogy pont ezek és pont ekkor. szarszétkenegető bolsik maradtok ti, nolék, a sajátotoké persze, rendszerfüggetlenül.
Csigorin
2013. augusztus 01. 08:52
Pofad befogod, szegyenkezhetnel inkabb, volt husz evetek megepiteni es atadni.
kuwiq
2013. augusztus 01. 06:42
Pedig mennyit melóztak az elvtársak, hogy még a metrókocsikat se kaphassuk meg! Mert nincs is rajtuk fék, nem tudnak megállni! A Demszky-féle vakondtúrások miatt évek óta nem lehet közlekedni a városban... Ráadásul a szakértői géniuszoknak olyan szerződést sikerült kötni az alagútfúrókkal, hogy akkor is nekik járjon pénz, ha épp nem csinálnak semmit... Egyébként meg rossz hírem van a szerzőnek: az alagút és a pálya nagyjából készen van, a beruházást sikerült átalakítani működőképessé, kigyomlálva az aknásított területeket újratárgyalással, mint pl az Alstom esetében, ahol kis híján sikerült szétlőni az egész projektet.... Tarlós egy tartható, korrekt műszaki ütemezés alapján mert kiállni a közönség elé és konkrét átadási időpontot megadni. Lehet, hogy egyszer a Baross tér is elkészül? Az az érzése az embernek, hogy ott csak töltögetik be a betont az idők kezdete óta egy lyukba (ami régen kedvelt találkahely volt, egyébként). Lehet, hogy fekete lyuk nem is a Bermuda háromszögben van, hanem a Baross téren.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!