Minden, mi utálatos

2013. július 17. 14:37

Húsz évvel ezelőttig még be lehetett kajálni azt, hogy a francia forradalom micsoda pozitív esemény volt az emberiség életében, de azóta már túl vagyunk egy SZDSZ-diktatúrán.

2013. július 17. 14:37
Pozsonyi Ádám
Magyar Hírlap

„Szomorú évforduló volt július 14-én, vasárnap: 1789-ben ezen a napon kezdett nyílt kártyákkal játszatni a háttérhatalom, akkor ment neki egyértelműen a normalitás rendjének, és kezdődött el a »nagy francia forradalom« fedőnevű felforgatás. Először alkalmazták a »terror« módszerét, és uszították a csőcseléket mindenre, aminek értéke van. (»A föld fog sarkából kidőlni…«) Minden, ami azóta történt, és ami ma utálatos, az ennek a napnak köszönhető. (...)

Az arisztokratikus berendezkedés – az egyenlőségnek köszönhetően – mára oligarchikus lett. A két berendezkedés között pedig »mindössze« annyi a különbség, hogy amíg az arisztokrácia legjobb képviselői világtörténelmi tényezőkké lettek, addig az oligarchák legfőbb erénye a kapzsiság, az élősködés, és az abszolút érdemtelen gazdagodás. Ideje lenne ezeket a köztudatba is átemelni.

Megértem, hogy húsz évvel ezelőttig még be lehetett kajálni azt, hogy a francia forradalom micsoda pozitív esemény volt az emberiség életében, de azóta már túl vagyunk egy SZDSZ-diktatúrán. Csak tudnám, hogy hova teszik a franciák a francia tudásukat, amikor küzdenek a terror ellen, de azért eléneklik büszkén a Marseillaise-t. Talán nem értik a szövegét? De hát, ez az ő dolguk, és ilyenkor mindig eszembe jutnak – Gárdonyi Géza tolmácsolásában – Göre Gábor halhatatlan mondatai: »Hát farantzija ország mán nem ojjan högyes mint a nímöt, hanem ójan mint Magyarország. Az embör is ojjanforma benne aki úr, de magyarul nem tudnak egy kukkot se. Így is lőhet élni.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2013. július 17. 23:56
Szégyen ez a történelem"ismeret"!! Istenítsétek csak a feudalizmust, abszolutizmust, Bourbonokat! Nem tökéletes a demokrácia, de még jobbat nem találtak ki. Nagy hibája, hogy demagógok hatalomra kerülhetnek kihasználva a tudatlanságot. Nem a francia forradalommal van a baj, hanem az emberi természettel. Mikor a hatalomvágy paranoiával párosul, barátok, harcostársak esnek egymásnak. Néha guillotine-hoz, néha brüsszeli "száműzetéshez" vezet...Modern hűbériség, szolgaság az kell nektek, mert féltek a szabadságtól, kiölte a kommunizmus belőletek. Éljen a mindenható állam!!:D
Jack Torrance
2013. július 17. 21:13
Ha jól értem, Orbán a Napkirály utódja akar lenni?
szalámis hegedű
2013. július 17. 19:39
Te, ez a faszfej Pozsonyi a fideszről hablatyol!
koronaszepe
2013. július 17. 19:33
"Ne haragudj, de ez már tiszta kommunista agitáció! Nem gondoltam volna, hogy 2013-ban ilyenekkel kell vitatkoznom!" Pozsonyi írása mi ? Feudális restaurációs kísérlet ? Agitáció ? Nem gondoltam volna, hogy a XXI. szban ilyeneket olvasok egy Pozsonyi nevű zsellértől. Hogy van újság ami lehozza, és nem röhögik körbe ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!