Trafikosnak lenni

2013. július 08. 11:59

Az arra fogékonyak talán akár trafikmenet árán is készek lesznek demonstrálni, hogy nem gyalázhatják a brüsszelita hazaárulók nemzeti szimbólumainkat.

2013. július 08. 11:59
Bánki György
hvg.hu

„Szociálpszichológiai kutatások szerint egy csoporthoz tartozást, pl. a nemzeti érzelemmel kapcsolatos mintázatot durván háromféleképpen jellemezhetünk, abban a vonatkozásban, hogy milyen arányban jelenik meg benne az azonosulás a csoporttal, és a képesség a bűntudatra és a szégyenre, ha a csoport valami disznóságot követ el. Vannak, akik a csoporthoz lazán kötődnek érzelmileg, ők nem különösebben azonosulnak, és nem is élnek át bűntudatot, ha a csoportnak (nemzetnek, stb.) úgymond viselt dolgai vannak. A másik kontingens lojális, érzelmileg elkötelezett, azonosulni tudó emberekből áll, de nem dicsőítik, nem tekintik mindenek felett álló szuperfantasztikumnak a csoportjukat. Ők bűntudatot és szégyent élnek át, ha a csoport helytelenül cselekszik. Ezen képességük miatt esetleg mélyebben megértik, miről beszélt Jézus Krisztus jártában-keltében. A harmadik csapat érzelmileg elkötelezett, és egyidejűleg dicsőíti, glorifikálja a csoportját, és ha az bűnt is követ el, ez számukra megmagyarázható, és nem probléma. Ennek a felállásnak a jelentőségét az adja, hogy míg a második szakasz képes a bűntudatra, annak a felismerésére, hogy mi helyes és mi helytelen, és ezáltal a jóvátételi viselkedésre, ami a más csoportokkal, nemzetekkel való megbékélés és együttműködés alapja, a harmadik csapat erre képtelen. Sőt, a második szakasz tagjait esetleg lazán le is árulózza, mert nem az egyetemes erkölcs számít, hanem a csoport dicsősége. Minél áldozatibbnak érzi magát ráadásul egy csoport vagy egy nemzet, annál kisebb az önértékelése, és annál kevesebb az empátiája, ugyanis őt kell megérteni, az a környező világ feladata, de ez nem kölcsönös, mert ez a csoport eleve fantasztikus, és a legnagyobb áldozatokat hozta a világcsoporttá válás sebző útján.

Ezért kell fölírni a trafikokra, hogy Nemzeti Dohánybolt, mert akkor beszippantjuk a csalásunkat, cosa nostrás újraelosztásunk újabb kis csemegéjét a nemzetinek nevezett dolgok erőterébe, és az arra fogékonyak talán akár trafikmenet árán is készek lesznek demonstrálni, hogy nem gyalázhatják a brüsszelita hazaárulók nemzeti szimbólumainkat, melyek közé a trafikok is bekerültek úgynevezett szellemi apportban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2013. július 08. 20:45
A szerző hülye? Manapság mindenkit beengednek a hávégéhez?
silvester
2013. július 08. 16:29
Trafik mutyit ordítozók tessenek már tényeket és valós mutyisokat feljelentgetni.Meg van a módja,csak élni kell vele,vagy talán igy annonime veszélytelenebb.Való igaz igen,mert nem kell aggódni,hogy igaztalan vád esetén mélyen a zsebbe kellene nyúlni.Annak számára aki meg szívja a dohányt annak teljesen mindegy,csak elérhető legyen,meg tudja vásárolni.Akkor meg csupán az irigység okán nem kell a felhajtás.Az dolog okafogyottá vált,az agarakat vissza lehet húzni a helyére.
hátakkor
2013. július 08. 16:05
"– Szegény családból származom. Megtehettem volna, hogy rokonok nevén pályázok, de ez így volt tiszta, hogy a nevemet is adtam hozzá. Nincsen takargatnivalóm! Jó pályázatot írtunk, és nyertünk. Mindenkinek adott volt a lehetőség. Továbbra is azt vallom, a legrövidebb út az egyenes út! Sok negatív hatás is ért, nem akarom tagadni, de az esett igazán rosszul, hogy a pályázataim és közgazdászdiplomám ismerete nélkül egyesek olyan hangulatot keltettek, hogy csak rossz ember lehet, aki koncessziót nyert. A negatív hírek az emberek véleményét is negatívan befolyásolták. "
civilina
2013. július 08. 15:08
A balliberális talpasok eszement "trafik-mutyi"-s hisztériája mindjárt érhetővé válik, ha eszünkbe jut, hogy ők mit kaptak az mszp-szdsz rezsim idején! A rendszerváltás hajnalán a politikai elitjük üveggyöngyökért cserébe mindent felfalt, amihez csak hozzájutott, és mint újburzsuá, röhögve aggódott az általuk kisemizett, nyomorulttá tett talpasaiért. Érzéketlen becstelenségük csúcspontja volt, amikor a közüzemi társulásokat baksisért külföldieknek adták el, "hálából" cserébe, 1,5-3,0-szorosára emelve a villany és a gáz árát. Szeretném megkérdezni a sárga irigységtől tajtékzó, főleg baloldali "trafik-mutyi"-zókat, hogy miért nem kérték számon a politokai elitjükön azt a sok igazságtalanságot és becstelenséget, amit velük szemben elkövetett? A dohánykereskedelem államosítását az mszp is megtehette volna, volt rá 12 éve. Akkor most miért a FIDESZ-re tetszenek epét hányni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!