Hogyan emlékezzünk Trianonról?

2013. június 02. 16:19

Az első érzés mindenképpen a fájdalom. A második érzésünk az öröm és büszkeség legyen.

2013. június 02. 16:19
Rozványi Dávid
PolgárPortál

Hogyan emlékezzünk Trianonról?

Az első érzés mindenképpen a fájdalom. Mert ekkora tragédiát nem felejthet el a nemzeti emlékezet, ha tagadnánk, saját lelkünket nyomorítanánk meg ezzel.

A második érzésünk az öröm és büszkeség legyen. Gondoljunk 1920-ra, a tragédia évére: egy kivérzett, kifosztott ország képe jelenik meg előttünk, melyet a demokratikus és népi demokratikus, a liberális és kommunista kísérletek kivéreztettek, a munkanélküliség és a költségvetési hiány hatalmas, fojtogat az infláció, a hatalomra került jobboldali kormányzat ellen nemzetközi bojkotot szerveznek... Halálraítélt ország voltunk.

Ismerős a kép? Talán nem véltlenül. De 1920-ban az ország talpra tudott állni, megkezdődött a keresztény-nemzeti újjászületés Szent István nevében, s ha az 1938-41 közötti határmódosítások 1945-ben semmivé is foszlottak, de az elcsatolt területeken még mindig hallani magyar szót. Ha akkor nem adtuk fel, ha akkor sikerült, ma miért ne sikerülne?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obulus
2013. június 02. 21:22
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=D6ig1uNCFEI
dönci5
2013. június 02. 19:53
Hogyan emlékezzünk Trianonról? Sehogy!!! Ki a francot érdekel a hülye turul hívőkön kívül? Nem inkább a jövővel kellene foglalkozni? Ja, hogy az nincs...
Nosam
2013. június 02. 17:57
Addig örüljenek a határon túli magyarok, amíg nem olyan politikusok döntenek a sorsukról, mint amik itt vannak. Akár egy román, akár egy szlovák szélsőséges politikus, még mindig jobb mint ezek itt. Nem tudsz olyan szélsőséges politikust mutatni európápában, amelyik a magyarra nézve annyira kártékony lenne, mint ezek itt pesten. Higgyétek el, látva ezt a kormányt és gyönyörű szép ellenzékét, trianon számotokra legyen ünnep! Addig ünnepeljetek, amíg lehet, mert ha egyszer visszacsatolnak titeket, akkor lesz ám nemulass. :D Vigyázzatok nem magyar állampolgárságot akartak ezek adni nektek, hanem egy adóslevelet, rajta a 22 ezer milliárd rád osztott arányával.
Kereszteny trafikos
2013. június 02. 17:44
"A második érzésünk az öröm és büszkeség legyen." Undorito ez a fideszes szekta ! Politikai hitgyulisek, agymosott idiotak, rosszabbak mint a liberalis tetvek !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!