Elárverezik Demszky Gábor fényképét

2013. június 13. 14:16

Védjük és becsüljük meg őket! A régi kollégákat, a magyar sajtó és kereskedelem legendás figuráit.

2013. június 13. 14:16
gamegabor
nemkósersrác

Demszky Gábor kultikus rendszerváltó fotóján Kőszeg Ferenc látható, amint a besúgók elől menekül.

Többek között ez a dedikált felvétel, kordokumentum is kalapács alá kerül a MÚOSZ Jótékonysági Árverésén, amelyet a nehéz helyzetű, munkanélküli újságírók megsegítésért szervez a legnagyobb újságíró szervezet. Gobbi Hildát, Karády Katalint és Puskás Öcsit ábrázoló fényképekre is lehet licitálni. Számos (sajtó)történeti ritkaságot hirdettek meg.

A levelezési árverés 129. tételére előzetesen licitálhatnak. Aki a legtöbbet ígéri a kiszemelt tárgyért, az viheti haza. Az ajánlatokat írásban, telefonon, faxon vagy e-mailben lehet megtenni, de a helyszínen is lehet licitálni.

Június 19-én szerdán 17 órától a MÚOSZ székházában hirdetik ki az ajánlatokat és lesz maga a licitálás. A licitek állása addig titkos. Egyik résztvevő sem tudja, hogy a másik mennyit ajánlott a tárgyakért. Izgalmas versenynek nézünk elébe.

A végső "küzdelem", licitálás a helyszínen lesz.

A fent látható Demszky-fotó például 3 ezer forintos kikiáltási árról indul. 

A fényképfelvételeken kívül legendás karikaturisták (Kaján Tibor, Várnai György etc.) dedikált rajzaira, nevezetes és érdekes újságokra, plakátokra, szerkesztőségi levelekre is szert tehetünk. Mindössze néhány ezer forintért. A teljes árverési katalógusért kérem kattintson ide.

Sok, egyre több munkanélküli újságíró van. Kiváló tapasztalt szakemberek, akiket politikai vagy gazdasági okból bocsájtottak el. Fittyet hányva felhalmozott tudásukra és munkásságukra. Sokan közülük évtizedes tapasztalattal és kész életművel büszkélkedhetnek. Minden politikai oldal képviselői megtalálhatók köztük. 

A rendszerváltás óta érzékelhetően megugrott a nélkülöző újságírók száma. Elismert szerkesztők, publicisták nyomorognak, még a rezsit, sárga csekkeiket sem tudják befizetni. Éheznek. Többet érdemelnének.

Drága aranyos szeretnivaló és nagyon tapasztalt szerkesztő bácsik és nénik, imádnivaló és történelemalakító figurák. Lapjaikat olvastuk, cikkeiken és tudósításaikon nőttünk fel. Velük nevettünk ki, kritizáltunk és éltettünk, ismertünk meg és bogoztunk ki régi és új világokat. Rendszertelen rendszereket! Fiatal újságírók generációit nevelték ki. Most ők kérik a mi segítségünket. Az olvasókon és jobbmódú tanítványaikon, kollégáikon van a sor!

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége minden rászoruló újságírón megpróbál segíteni, nemcsak saját tagjaikon. Jószolgálati tevékenységük és pártatlan-páratlan hozzáállásuk szimbolikus és követendő, elsősorban pedig életmentő öv sokaknak. Ők nem hisznek az árokásásban, a zászlókban és a politikai szekértáborokban. Csak a szakma.

Eddigi életem két meghatározó iskolája, alma matere a MÚOSZ Bálint György Újságíró Akadémiája és a BÁV Becsüs Akadémiája volt. Két sokat látott legendás és patinás intézmény. Tele kedves és okos emberekkel, öreg rókákkal, örök túlélőkkel és fiatal tehetségekkel. Rengeteg üzleti, politikai és élettapasztalattal. 

A velünk élő és szerethető múlt utolsó bástyái. Sajátos légkörrel. Védjük és becsüljük meg őket! A régi kollégákat, a magyar sajtó és kereskedelem legendás figuráit. Nélkülük nem állnánk itt, még itt sem állnánk.

Végül ne feledjük, árverésre járni izgalmas és polgári mulatság!

Gémesi Gábor

Az árverés tárgyai megtekinthetőek: 

Árverezőház 
1073 Budapest, Erzsébet krt. 37. I/11. 

2013. június 1-19-ig 
Hétfőtől szerdáig: 10-18 óráig, 
csütörtökön és pénteken 10-16 óráig. 

Az árverés napján, tehát június 19-én, szerdán az Árverezőházban 15 óráig, majd 16 órától az árverés helyszínén, a MÚOSZ székházában tekinthetők meg a tárgyak. 

Árverés lezárása: 

2013. június 19-én, szerdán 17 órakor a MÚOSZ székházában (1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/a.).

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. augusztus 05. 21:46
Ez komoly?Demszky képéért pénzt adni?Egy Aczél Acsádi mennyibe kerül?Ipper Pali bácsi,Avar malacka,Várkonyi Tibi bácsi?Egy Királyhegyi Pál dedikált fotót viszont vennék.
szalámis hegedű
2013. július 26. 23:26
Szevasz Béka! Te vagy ott balra , aki lehajol a szappanért.
nyugalmazott tanár
2013. június 29. 11:13
Demszky Gábor kultikus rendszerváltó Egy figura az Aczél György által kreált "demokratikus ellenzékből". Kiváncsi vagyok, hogy akad-e olyan lökött vérbolsi alias liberálfasiszta, aki akár egy kalap sz...t kínál ezért a fotóért.
nyugalmazott tanár
2013. június 29. 11:13
Disztiungváljunk! Legendás és futtatott nem ugyanaz. Egy levitézlett tökfejből legendát lehet csinálni, csak hát annak az értéke a nullával egyenlő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!