Hidegvérrel

2013. május 20. 13:11

Írhat bárki bármit, kérhet bocsánatot egymástól akár a két miniszterelnök is, rajtunk az sem fog segíteni.

2013. május 20. 13:11
Veres István
Új Szó

„Szóval megvesszük a .týždeňt, bele-beleolvasunk, és elrakjuk a fiókba, nyugtázva, hogy jé, de jó, hát már ilyen is van. Mert írhat bárki bármit, kérhet bocsánatot egymástól akár a két miniszterelnök is, rajtunk az sem fog segíteni. Mert segíteni mindenki csak magán tud. Például azzal, hogy feltesz magának egy kérdést: miért várjuk el a szlovákoktól, hogy szeressék az itteni magyarokat, miközben utóbbiak sokszor a hátuk közepére se kívánják őket? Mintha mindkét fél a másiktól várná az első gesztust. Az ilyesmihez persze kell egy jó adag bátorság, meg valami egészséges önmegtagadás-féle. Csak így lehet érzelmek nélkül, hidegvérrel, és legfőképp hideg fejjel beszélgetni ezekről a témákról (sokszor még így sem). Jó lenne, ha ezt megfogadnák a megemlékezések szónokai is, és nem tűzdelnék tele patetikus aktuálpolitikai üzenetekkel a beszédeiket, mert ez ugyan a népbutításnak az egyik legegyszerűbb és legkedveltebb formája, viszont inkább a 20. századba való.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1234
2013. május 25. 18:05
Az Új Szó az szdsz provinciális majmolóinak és néhány szdsz menekültnek az odúja. Egyetlen felvidéki magyar nyelvű napilapként mindennap ezerszer elmondják mennyire semmit nem ér bármi magyar, mennyire végünk van mert nemlétező mucsai parasztok vagyunk. A saját végtelen korlátoltságukat, kvázi pesti szadeszdivat majmolásukat nem látják meg, mert pont ők azok a szerénytehetségű felvidékiek, akik semmilyen más nyelven (még szlovákul sem) tudtak megtanulni. Ők a színtiszta megélhetési magyarok, akik a magyarellenes szlovákoknak tesznek szívességet butaságukban. Ahelyett, hogy a még meglévő morszányi identitást erősítenék, júdáspénzen rombolják a romokat is. Szomorú vezérei a felvédiki önfeladásnak, mint ez a hiú félművelt falusi balfácán is. Komplexusait, frusztrációját, vetíti ki saját népére.
kálmi
2013. május 25. 18:04
Hogy gondolkodnak a külhoni magyarok? Egyáltalán a magyarságukról, vagy Mo-hoz fűződő viszonyukról?Van egyáltalán viszonyuk? Te hogy látod? Tényleg érdekelne.
miloka
2013. május 25. 18:03
Mindez nagyon szép lenne. De amíg a Benes dekrétumok érvényben vannak, addig nem lehet a szlovákiai magyaroknak megbékélni.
miloka
2013. május 25. 18:03
Okostojás! A miloka én vagyok! Be vagy lőve? Milyen szert használsz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!