Hörgés helyett – Ettől lesz jobb?

2013. március 16. 13:34

Néha nemet kell mondani a populista hülyítésekre az utca emberével és a politikusokkal szemben is.

2013. március 16. 13:34
Politológus
Politológusblog

Az egyéni felelősség is fontos, az emberek többsége érvel is mellette valamiképp. Nálunk azonban a politika fő hülyítése épp ez ellen irányul. A jelenlegiek, Orbánék ezt az egyéni felelősséget nyesegették még ellenzéki kritikáikkal, majd tettek annyi mindent államivá már kormányon, miközben ugyanezzel a kézzel intenek nagyobb egyéni felelősségre az adózásban, az oktatásban, a médiában, s leginkább a büntető állam erősítésével.

Csökken az egyéni felelősség tudata, miközben nő az egyéni felelősség mértéke: zavar, bizonytalanság keletkezik a közről való gondolkodásunkban, közben a politikai rendszer is átépülőben, a keretek is bizonytalanok és kiszámíthatatlanok, de nem is fokozom tovább, tessék ilyen háttérrel is tökéletesen politikai szocializálódni.

Én mondjuk halálosan utálom a »ki a felelős?« mondatot hörgésként és bosszúért lihegésként hallgatni, de utálom a »következmények nélküli ország« státuszt is. Csak a szokásos javaslat jöhet: mivel a most látott anomáliák is régtől fogva jelen vannak, rendszerszerűnek tűnnek, próbáljunk rendszerben gondolkodni, rendszereken javítani, és a saját helyünket mások javára is kijelölni benne. Ehhez néha nemet kell mondani a populista hülyítésekre az utca emberével és a politikusokkal szemben is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2013. március 16. 15:02
"de nem is fokozom tovább, tessék ilyen háttérrel is tökéletesen politikai szocializálódni." --- Ki a fene akar politikailag szocializálódni? Az emberek dolgozni akarnak és meg akarják kapni a munkájuk ellenértékét. Politikusból elég egy kormányra való, megmondó emberből meg vagy öt.
devlaci2
2013. március 16. 14:02
A hóhelyzet mennyiben gátolta a politikát az ünnep mondanivalójának kizsákmányolásában?! http://tabloidschmuck.blogspot.hu/2013/03/hofodte-forradalom.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!