Haha, tüntetés, azaz újabb performance

2013. február 11. 17:46

Természetesen ezen „értelmiség” küzd önmagáért, hiszen jól tudja az egzisztenciája a tét.

2013. február 11. 17:46
Hortolányi Gábor
Szabad Sajtó

„A liberális baloldali politika látványos elutasítása 2010-ben azt is magával hozta, hogy végre valahára lehetősége van az országnak arra, hogy lerázza magáról azt a magát értelmiségnek nevező réteget, akik a balliberális politikát kiszolgálva, egy torz és nemzeti szinten vállalhatatlan kulturális, erkölcsi és gazdasági posványba nyomták az országot. Ezek leváltása a mai napig zajlik, és sajnos egy meglehetősen hosszú folyamatnak tűnik, ahogy az is, hogy az általuk okozott károkat felszámoljuk az élet minden területén. Természetesen ezen „értelmiség” küzd önmagáért, hiszen jól tudja az egzisztenciája a tét. Ez az értelmiség viszont gyáva kivonulni az utcára, no meg jól tudja, ha kivonul még nagyobb ellenérzéseket fog generálni önmagával szemben, így aztán a jól bevált forgatókönyvet szeretnék alkalmazni, miszerint a választókat próbálják a kormány ellen lázítani. 2010 óta ennek számos látványosan elbukott módját megtapasztalhattuk, a Milla tüntetésektől kezdve, éhségmeneteken keresztül a szánalmas végletig, Gyurcsány lébőjtkúrájáig.

Tekintve, hogy egyik sem jött be nekik, azaz a társadalom hideg nyugalommal vette tudomásul, hogy ráérnek tüntetgetni, ráadásul a választók jelenlétükkel ezeket a rendezvényeket jelentős számban nem tisztelték meg, a következő ötletük az, hogy a diákságot fordítjuk a kormányzat ellen.

Lássuk be ez egy nagyon jó ötlet, hiszen a szülők természetes módon fognak a gyermekeik mellé állni. A nagyszülőknek és természetes lesz, hogy a Józsikával menjünk el tüntetni, hogy nehogy meghűljön az a gyerek, meg nehogy már valami baja legyen. Azaz egy diáktüntetés, vagy annak felturbózása esetlegesen okot adhat arra, hogy netán a karhatalomnak is közbe kelljen avatkozni és akkor már jogosan lehet nácifaszisztanyilasozni és könnyes szemmel ordítva követelni bárhol, hogy avatkozzanak be. Mert ez a cél. A háttéremberek már réges régen tudják, felmérték, hogy 2014-ben elképzelhetetlen, hogy a liberális baloldal visszaszerezze a hatalmat, de még az is, hogy jelentős parlamenti befolyása legyen. Így aztán jól tudják, hogy a FIDESZ kormányát csakis egy népfelkelésnek álcázott, majd külső segítséget kérő mélyről jövő színjátékkal lehet csak megdönteni, ami valahonnan már nagyon ismerős.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Caipirinha
2013. február 12. 10:48
Önzetlen ,szép gesztus az ELTE-sektől, hogy ilyen vehemenciával ,hátsó szándék nélkül küzdenek diáktársaikért. Önmagukért, magyar-angol bölcsészdiplomával, szociológusi,kommunikációs tanulmányokkal a hátuk mögött,még ha alaposan, 8-10 év alatt is gyűjtik be a tudást ,nem lenne érdemes. Magánvélemény,de elég kevés társadalomkutatót várnak mostanában a civilizált Európában...
=nessuno=
2013. február 12. 00:15
Szolgáltatja a muníciót a kormány maga. Nem kell itt senkit szembefordítani mesterségesen a fidesszel.
sensei
2013. február 11. 23:45
Megfogadták a HaHások, hogy ma este nem rúgnak be mint az albán szamara, mert most ők elfoglalták. Hogy, mit???
racer
2013. február 11. 21:38
Tű pontos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!