Munkát, kenyeret – az államtól?

2013. február 12. 11:48

Nem véletlen, hogy a rendszerváltás óta legbalosabb kormány, három évvel a választások után és eggyel előtte, győzelemre áll.

2013. február 12. 11:48
bell
Kapitalizmus

Nem lehet egyszerre utálni a multikat, irigyelni a vállalkozókat, s közben tőlük várni, hogy a megélhetésünket biztosítsák. Nem lehet megelégedetten vigyorogni, ha őket különadóval sújtják, visszakövetelni a progresszív adóztatását a gazdagoknak, s közben tőlük várni, hogy munkahelyet teremtsenek nekünk. Tudomásul kellene venni, hogy a piaci bért fizető »rohadt«, »kizsákmányoló« kapitalista jót tesz azokkal, akiknek munkát ad, és főleg sokkal jobbat, mint bármelyik politikus, aki segélyt ad akár közmunkáért, akár anélkül.

Igen, ezek már világnézeti és erkölcsi kérdések. A tanulság az: ha egyszer alakul egy piacpárt, akkor annak először sokáig erkölcsi és világnézeti magokat kell vetnie, mert a marxizmus nagyon mélyen szántott nálunk, ráadásul ez párban jár egy népmesei világnézettel (Döbrögi vs. Lúdas Matyi), ezért nagyon nehéz eladni a választóknak a kapitalizmust.

Nem véletlen, hogy a rendszerváltás óta legbalosabb kormány, három évvel a választások után és eggyel előtte, győzelemre áll. Alternatívaként vele szemben tucatnyi balos alakulat, balos gazdaságpolitikát kínálva, ezzel is garantálva, hogy gazdasági bajaink nem lesznek megoldva, és garantálva, hogy az elkövetkezendő években is legyen kinek éhségmeneteken felvonulni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2013. február 12. 15:24
Miért elégedetlen az ország 90%-a?Azért mert hülyének néznek bennünket.Mert csöbörből vödörbe kerülünk állandóan.Folyamatos a cirkusz.Mintha bárki különb lenne a másiknál.
pepi
2013. február 12. 14:33
Milyen balos kormányról beszél a cikk írója ? A rezsicsökkentés egy régi szép jobboldali-konzervatív hagyomány. A 13. havi nyugdíjat pedig a vatikán is támogatja.
pepi
2013. február 12. 14:33
Milyen balos kormányról beszél a cikk írója ? A rezsicsökkentés egy régi szép jobboldali-konzervatív hagyomány. A 13. havi nyugdíjat pedig a vatikán is támogatja.
Tündér_Lala
2013. február 12. 13:59
Kéremszépen van itt egy súlyos ellentmondás. Egyes erők a globális kapitalizmust hirdetik és eröltetik, miközben a megélhetést, a teljesítményt országonként választják szét és mérik. Nem az itt a kérdés, hogy kapitalista vagy közösségi tulajdonban működtetünk valamit - úgy kell működtetni, ahogy hatékonyabb - hanem az, hogy miből tudjuk előteremteni állami szinten a megélhetést. A teljes keleteurópai térség (különösen mi, miután mindenünket odaadtuk) 20-40 éves adómentességgel és kedveznményekkel csábították be a multikat. Látszólag, miután a GDP döntő többségét adják, jól állnánk. De ez lényegében így csak helyi előnyöket ad (helyi iparűzési adó), azon kívül, hogy néhány száz eseteleg ezer embernek munkát adnak (ez is valami). Azt kellene végre megérteni, hogy miután a országtól várunk feltételeket (megélhetést, munkálehetőséget, gészségügyi ellátást stb.,stb) az ország érdekét kell szembe állítanunk a globális érdekekkel és az országnak kell (ez mi mindannyian vagyunk) az érdekeit a lehető legjobban érvényesíteni. Éppen ezért már régen nem a jobb-bal, kapitalista-cuculista berendezkedés között megy a kűzdelem, hanem a globalisták és a nemzetek között. A globalista kozmopolita embereket kíván, akiket éppen használ. Ezzel szemben semmiféle felelősséget nem vállal sem a munkavállalóiért, sem a társadalom többi részéért, annak a felelősségét egyszerűen rátolja az államokra. Megjegyzem, amikor elcseszi a dolgokat szintén az államnál tartja a tenyerét segítségért, lásd bankmentő csomagok. A pozitív eredményt, azt viszont teljes egészében zsebre vágja. Számomra egyértelmű, hogy az ország érdekeit kell képviselni, a lehtő leokosabb módon. Ne a globális világ használjon (ki) minket, hanem mi használjuk a globális világot közös céljeink eléréséhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!