Van-e értelme a kommunikáció szaknak?

2013. február 20. 08:53

Ha valaki tudja, hogy mivel szeretne foglalkozni a következő év(tized)ekben napi 8(-10) órában, akkor szerintem illik elfelejteni a túlképzés-faktort. Kit érdekel, ha túlképzés van?

2013. február 20. 08:53
Balogh Csaba
Tsabeeka

„Egyrészt a legjobbakra mindig, minden területen szükség lesz. (Aki meg nem a szakmája legjobbjai közé akar tartozni, az miért nem jelentkezik máshova?) Másrészt hiába hiányszakma az orvos és a CNC-gépkezelő, a piaci viszonyok ilyen nagy érdeklődésbéli különbségeket úgysem tudnak kiegyenlíteni. Harmadrészt a jó kommunikációs szakemberekből nemhogy a Dunát, de még jóval kisebb folyókat sem nagyon lehetne rekeszteni. Például, ha csak az újságírást nézzük, kevés olyan embert ismerek, aki keni-vágja az aktuális trendeknek megfelelő hardveres, szoftveres, újságírói és szerkesztői eszközöket, és hosszabb ideje lenne feladat nélkül. (Nem állítom, hogy nincsenek ilyenek, csupán azt, hogy a károgók közül sokan hiányos és/vagy idejét múlt képességekkel reklamálnak.)

Negyedrészt, ha csak saját kommunikáció szakos évfolyamtársaimra és barátaimra, ismerőseimre gondolok vissza, az a nem túl reprezentatív, de elég határozott eredmény jön ki, hogy minden olyan embernek van (a kommunikációval többségében nagyon, de legalább kicsit összefüggő) munkája, akiről hallgatóként is az látszott, hogy lesz neki. Sőt még sok olyannak is van, akinél ez (szerintem) nem lenne indokolt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hiszemafideszt
2013. február 21. 11:29
Nem tudom, de az a vlleményem ami a fidesznek természtesen.
Soma
2013. február 21. 10:48
Semmi értelme.
imres
2013. február 21. 10:48
Nézd Csabika! Sajátságos gondolkodásmód. Két észrevétel hozzá. A magyar társadalom sajnos nem olyan gazdag, hogy ész nélkül képezze a hülyéket. Hatékonyság, Csabika! Hallottad már ezt a fogalmat? Másik. A magyar felsőoktatás és annak egy jelentős oktatói hányada elkurvult. A mennyiség oltárán (no meg persze saját anyagi jóléte sem mellékes) feláldozta a minőséget. Tudod, régen a Pipa tanszék az elméleti képzések mellett az élet iskolája volt, a vásárcsarnoki rakodók egyedi gondolkodásával fűszerezve. No de mit kezdjünk egy semmiféle plusz tudást nem adó kommunikáció kurzussal? Azon kívül, hogy azt is mi fizetjük. Csabika! Az éremnek 2 oldala van. Te az egyiket hellyel-közzel, bár azt nem állítanám, hogy értelmesen, megvilágítottad. De ez kevés, hülyegyerek!
orbán(c)
2013. február 21. 10:21
Nyugodtan lehet fizetős.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!