Keresem a szót

2013. január 07. 11:18

A kérdés lassanként az: szükség van-e még újságírásra?

2013. január 07. 11:18
Bolgár György
Bolgár György
168 Óra

„Nem kell hozzá szerkesztőség, szerkesztő, főnök, tulajdonos, kiadó. És nemcsak nem kell hozzá senki, még a televíziók és lapok kérik a civileket, hogy küldjék el nekik, amit fotóztak, videóztak, láttak, hallottak.

Az újságírás hovatovább olyan mindennapos tevékenységgé válik, mint a köznapi beszélgetés, érintkezés az emberek között, azzal az óriási különbséggel, hogy manapság már nem pár ember találkozik egymással a faluban, nem néhány tucat a munkahelyen, nem néhány száz a korzón vagy a bulin, hanem százezrek, milliók, százmilliók a világhálón. Ahogy a kommunizmus bukása után Fukuyama azt írta, hogy elérkezett a történelem vége, győzött a demokrácia, úgy azt gondolhatnánk, hogy elérkezett az újságírás történetének a vége. Hiszen ha mindenki újságíró lehet, ha bárki közölhet híreket, riportokat, kommentárokat, ha akárki eljuthat a világon akárkihez, akkor a kezdetben szűk körhöz szóló nyomtatott újság mára bármilyen formában fogyasztható, bárki számára elérhető, totális, másodpercenként frissülő világújság lett. Mindenki gyártja, mindenki olvassa. Ennél tökéletesebb megoldás nincs.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. március 18. 21:42
Ne gondolkodj,DRÁGAJÓALBÁNÚR!A tiétekére nincs.Kvaterkázzatok az öreg ávós mamikkal és írjál nekik pornó regényt,de más is szerepeljen benne ne csak az Erzsi mami.
Blasio23
2013. március 18. 21:06
Bolgárék igazat írnak egy hazug kormányról. Hazug kormányról szépet írni az lenne a bűn. Ezt hagyjuk meg a fidesz közeli sajtónak. Nem olvastam ugyan,de kíváncsi lennék rogán pár nappal ezelőtti teljesen nyilvánvaló hazugságát pl hogyan magyaráznátok ki. Csak hogy a legfrissebb tahóságot említsem. Bolgár és Mészáros pedig csak ostorozza szépen a fideszt. Rájuk fér!!
tetigi
2013. február 05. 15:53
Nemrég véletlenül rájuk kattintottam, és megláttam a régi, ismerős arcokat, akik valamikor éjjel nappal ömlöttek a köztv-ből. Magam is meglepődten, milyen mérhetetlen undor fogott el a látványuktól.
feketemacska
2013. január 10. 23:32
Bátran javasolom megújulásként hogy írja meg a Lúdas Matyi folytatását/talán Fazekas Mihály megbocsátja/és ron Werber atyus musicalt készít belőle.A szereplők s a rendező adottak.Kiváló kampányelőadás válhat belőle.a mi Lúdas Matyink úgyis még keresi a szót a hangot.Túl korán téert haza tanulmányaiból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!