Mikor az ész megáll

2012. november 12. 17:20

A szélsőséges-liberális ember cseppet sem megengedő, csípőből tiltani akar.

2012. november 12. 17:20
Lotte
Onleány Társasblog

„A Magyar Kurír adott hírt az Európai Parlament nőjogi és esélyegyenlőségi bizottságának azon javaslatáról,  miszerint »az iskolai oktatásból ki kéne tiltani azokat a könyveket, amelyek a hagyományos nemi, szülői szerepekben ábrázolják a nőket és férfiakat«. A Daily Mail brit napilap híradásában ez áll: a bizottság álláspontja az, hogy az ilyen könyvek a »nemi sztereotípiákat« erősítik a lányokban és fiúkban, és ezzel a jövőbeni karrierlehetőséget is csökkentik.

Baráti borozásoknál ez az a pont, ahol (nemtől függetlenül) a legjámborabbak szájából is előtörnek a nyomdafestéket nem tűrő szavak, s hamar eljutunk arra a pontra, hogy azok, akik gigászi pénzekért uniós bizottságokban töprengenek hasonló ügyek elemzése és hasonló javaslatok megfogalmazása felett, hasznosabb tagjai lennének a társadalomnak, ha kimennének mondjuk egy kukoricaföldre kapálni.

De tényleg, az ember esze megáll ennek a nyakatekert gondolkodásnak a láttán! Szemünk előtt roskadozik az európai gazdaság, évtizedek kérdése, hogy több lesz a bevándorló az öreg kontinensen, mint a bennszülött, s a drága bizottságokban több ezer euróért melegedő hölgyek és urak (bocsánat, nem akartam nemi identitásuk felvetésével megsérteni őket!) száműzni kívánják az európai kultúra klasszikusait az iskolai tananyagból. 

Az ész megáll! Hát micsoda jövőt kreálnak ők nekünk?! Tényleg arra akarják kötelezni a gyerekeinket - mert nem tudom észrevettétek-e, de ilyenkor a szélsőséges-liberális ember cseppet sem megengedő, csípőből tiltani akar -, hogy az általuk vizionált beteg világhoz igazodjanak?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Corporate Soldier
2012. november 12. 21:58
Liberális=liberrált.
BőröndÖdön
2012. november 12. 19:39
Ezt a cikket akár a kdnp is írhatta volna,értelme semmi,tartalma semmi.
röviden
2012. november 12. 18:57
Ha a Jóisten/evolúció is így akarta volna, akkor most eleve hímnősek/váltivarúak lennénk, mint egy csiga. (És nyálkás csíkot húznánk magunk után.)
Thasaidon
2012. november 12. 18:13
És azt úgy hogyan? Csak anyukát ábrázolhatják csavarkulccsal meg meg fúróval, esetleg sörrel tévézve, apuka meg maximum mosogathat vagy vasalhat? És ez önmagában véve mitől jobb családmodell, mint a hagyományos nemi szerepek szerinti? Vagy egyáltalán ne is ábrázoljanak nemeket, csak a WC-ajtókon található stilizált alakokat? Eszem-faszom megáll az ilyen hülyeségektől, ezt aztán tényleg nem kellene szabályozni. De legalábbis nem így... Még ha az lenne, hogy vegyesen, és anyu néha hegeszt, néha főz, vagy fordítva. De az mire jó, hogy egy konkrét modellt, ami éppúgy kiteljesedést jelenthet egyeseknek, mint a hagyományos szerepmegosztás másoknak, kitiltanak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!