Férfiak elnőiesedőben

2012. november 29. 16:50

Jobb szeretném, ha két fiam majdan nem bámulná magát a kirakatok üvegében, hanem másképp akarna a lányoknak imponálni.

2012. november 29. 16:50
Lotte
Onleány Társasblog

„Szeltem át metróval a várost, föl-le szálltak a tizen-huszonéves fiúk és lányok, épp iskolaidő vége volt. Az ovi-iskola-munkahely körforgásban ritkán látok fiatalokat, most jólesően néztem hamvas arcukat, a gyerekkor és felnőttkor határán egyensúlyozó alkatukat.

E nézelődés közben aztán feltűnt valami. Valami markáns változás a »mi időnkhöz« képest. Ez pedig a fiúk megjelenése és viselkedése volt, ami valahogy másnak tűnt, mint tíz éve. Többségük ugyanis feltűnően csinos volt. Nem jóképű vagy vonzó, hanem csinos, mint a lányok. Harmonikusan rendezett ruházatban, gondosan megkötött sállal a nyakban, makulátlan cipővel. A tökéletesre vasalt répanadrág mellé körültekintően válogatott, színben illő pulóverek, fodrász nyírta frizura gondosan fésülve. Viselték magukat, a testüket nem csak úgy, hányavetin vitték, hanem jelentést tulajdonítottak neki.

Gimnazista és egyetemista szerelmeim nagyon mások voltak. Olyanok, akiket hét ökörrel kellett elvontatni cipőt venni (kivéve, ha mondjuk foci- vagy futócipőről volt szó), s akik számára a ruházkodás az élet sokadlagos, kevéssé fontos ügyei közé tartozott. És mindezek mellett sem voltak elhanyagoltak, csak épp nem küllemükkel, hanem humorukkal, szellemükkel és vagányságukkal hatottak. (Legalábbis rám biztos.)

Múltkor manikűröshöz akartam beugrani, nem jutottam hozzá, mert egy huszonéves fiú körmeit polírozta, kozmetikusomhoz is rendszeresen járnak arcot masszíroztatni fiúk, s a ruhaüzletekben is egyre több a műgonddal válogató férfi. Mi ez, ha nem az erősebbik nem elgyengülése?

Jobb szeretném, ha két fiam majdan nem bámulná magát a kirakatok üvegében, hanem másképp akarna a lányoknak imponálni. Szeretném, ha megőriznének valamit nemi »másságukból«, hogy ne mosódjanak el végképp a körvonalak fiúk és lányok között.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 208 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2012. november 30. 08:07
Én meg igenis jónak és fontosnak tartom, hogy végre kezd eltűnőben lenni az a mentalitás, hogyha egy férfi csak egy kicsit szebb az ördögnél, az már éppen megfelelő:-)))) Nem, a nőket (a cikkíró kivétel) épp úgy a külső fogja meg az első találkozáskor, mint a férfiakat. Szóval urak csak rajta, igenis tessék harmonikusan öltözni, odafigyelni a körmökre egyebekre, mert nem azért tölt egy nő reggelente hosszú időt a tükör előtt, hogy egy olyan pasi szóljon be neki, aki még arra is képtelen, hogy a nadrágjához színben és stílusban illő inget, zoknit, nyakkendőt válasszon.
Akitlosz
2012. november 30. 01:40
A huszonévesek nem fiúk, már hanem felnőtt férfiak. Valami debilség lett úrrá a társadalmon, hogy egyre idősebbeket is csaknem gyereknek néznek. Már/még a 40+ évesek is "fiatalemberek". A témában biztos igaza van a hölgynek, nem tudok hozzászólni, nem szoktam bámulni a férfiakat, akkor sem, ha fiatalok, és manikűröshöz sem járok.
Nick:Hornby
2012. november 29. 22:25
Azért egy ilyen cuki manikűrös fiúkát a tali után nem kell hazakísérni a kislánynak? Meg lehetne írni az elférfiasodott nőcis változatot is! Miért lett ez így?
bolá
2012. november 29. 20:32
Ezután Gender Dóra biztos magához nyúl!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!