Róna Péter levelét megírta

2012. november 28. 17:10

Egy lényeges dologról feledkezik el Róna Péter. Arról, hogy a felelőtlen lakossági és önkormányzati eladósodás önkéntes volt.

2012. november 28. 17:10
bell
kapitalizmus.hvg.hu

Egy lényeges dologról feledkezik el Róna Péter. Arról, hogy a felelőtlen lakossági és önkormányzati eladósodás önkéntes volt (az államot most hagyjuk, az semmiképpen nem bújhat ki semmilyen felelősség alól), senkinek nem nyomtak hideg vasat a halántékához, hogy aláírjon egy kölcsönszerződést. Ezzel szemben, az a politika, amit ő kínál, egyáltalán nem önként választható az értéktermelésre képes, szorgalmas, tehetséges emberek és vállalkozások részére.

Az általa is preferált bődületes újraelosztás rendszerében az életképesek nyakukon a késsel ürítik ki a zsebeiket, hogy aztán a rabló-fosztogató állam kénye kedve szerint újraossza a jövedelmeket, nem megfeledkezve az újraosztók bőséges ellátásáról.

Róna Péternek nem az agyonadóztatással volt/van baja (ld. az LMP adójavaslatában az szja felső kulcsát), hanem azzal, hogy ő nem a multiknak adná a munkahely-teremtési támogatást, hanem a hazai vállalkozásoknak, pl. az évek óta veszteséges tejgazdaságnak.

Nos, Kedves Róna Péter, ez az, amiért nem kapkodtunk a zsebkendőnk után, amikor felmondott. De ha már így alakult, lenne egy utolsó kívánságunk. Vigye magával az összes keynesiánus, (poszt)marxista, antikapitalista, piacutáló kollégáját is, és akkor mégis csak kimegyünk az állomásra integetni, amikor kigördül a vonat a peronról.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2012. november 29. 09:15
Róna Péter Schifferhez írt levelében többek között ezt írja: „A magyar gazdaság és társadalom vergődésének okairól sokat lehetne írni és mondani - írtam és mondtam is – de van egy, amelyik nézetem szerint az összes többit maga mögé utasítja, ez pedig a devizahitelezés. 1. Életek százezrei mentek helyrehozhatatlanul tönkre, 2. a fizetőképes kereslet nagyon hosszú időre megroppant, 3. maga a bankrendszer működésképtelenné vált, 4. kis- és középvállalatok tízezrei dőltek be, 5. munkahelyek százezrei szűntek meg, és 6. a Magyar Nemzeti Bank elvesztette a monetáris folyamatokra gyakorolható hatását egy hazug, csalárd „termék” bevezetése miatt. 7. Mert a devizahitel egyáltalán nem hitel, hanem egy olyan befektetés a „hitelfelvevő” részéről, aminek az a lényege, 8. hogy az összes, kivétel nélkül az összes profit a banké, 9. az összes kockázat pedig a hitelfelvevőé. 10. Nem hitel azért az egyszerű okért, mert a hitel egy fix összegben felvett kölcsön, amit azonos fix összegben kell visszafizetni, a szerződésben kijelölt és annak alapján mindkét fél számára kiszámítható kamattal együtt. 11. De a devizaadós nem tudhatja, hogy mennyit kell visszafizetni, mert a törlesztés egy olyan ténytől, az árfolyam mozgástól függ, amihez semmi köze, hiszen ő forintot kapott és forintban fizet.” 12. Erről a bankárok szerecsenmosdatásában jártas HVG „bell-je” hallgat, mint dinnye a fűben, mert nem kenyere, hogy „kibontsa az igazság minden szeletét!”
hátakkor
2012. november 28. 22:56
"Egy lényeges dologról feledkezik el Róna Péter. Arról, hogy a felelőtlen lakossági és önkormányzati eladósodás önkéntes volt " igaz. én megengedőbb vagyok. nem mindegy, h 25 évesen, 35 évesen, vagy 75 évesen van kecód. Vágod! Mert nem kapod meg a munkád bérét. Önkormányzat: több törvényi kötelesség, de kevesebb bevétel. ki fog ez tisztulni, csak lassan..
Claypool
2012. november 28. 20:21
Életképesekről az egyik HVG troll Tóta W klón. Ez is egyfajta nácizmus...Az erő , az egzisztencializmus fasizmusa!
antioxi
2012. november 28. 19:59
Könnyen előfordulhat, h. Róna Péter miniszterelnök-jelöltként fog jelentkezni újra - némi távollét után
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!