Bajnaiék Lúdas Matyi-programja

2012. november 19. 16:45

A magyar társadalom nagy részének népmesei a világnézete, csak Döbrögi vs. Lúdas Matyi egydimenziós térben tud gondolkodni.

2012. november 19. 16:45
bell
kapitalizmus.hvg.hu

Mi tehát, az Együtt »LúdasMatyi« 2014 mozgalom közös nevezője?

- Verjük el Orbán »Döbrögi« Viktort alaposan!

- Le az »egykulcsossal«!

- NYET a neoliberális piacgazdaságra!

Bajnai pontosan tudja, de nem meri elmondani, hogy ha elfenekeljük Döbrögit és visszavesszük a libát, attól még az a liba nem lesz versenyképes a vásárban. A sok Lúdas Matyinak fel kell kötnie a gatyáját és modern, számítógép vezérelt libatömő-telepeket kell összegründolnia, hogy eladhatóak legyenek a libák. Ugyanígy azt is tudja, hogy nem lesz szükség sok gumicsizmás, fűben heverésző libapásztorra, akiknek attól még nem jár a liba akkor sem, ha a Döbrögiket elhajtottuk.

Bajnai ennek a marxista tömegnek akarja eladni a piaci kapitalizmust, ha akarja egyáltalán, de az ebből a programból kimaradt. Amellett, hogy nem egyenes dolog, egyben megoldhatatlan feladat is balos programmal kapitalizmust építeni. Eddig sem ment.

Ha nyernek ezzel a programmal a választáson, akkor tovább fogunk döglődni a szocializmusban. Ha nem nyernek, akkor a választáson való részvétellel abszolút legitimálják a jelen rezsimet.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
next mindig élni fog
2012. november 19. 22:10
Ki ez a fasz, aki ilyen szart tud írni? Azt hiszi, hogy vicces, pedig csak szánalmas vergődés! Semmi konkrétum, hanem egy népmesei alapra rakott feltételezés! Ilyeneket nagyon kár szemlézni! Hm!
nimród
2012. november 19. 20:09
A kapitalizmus lényegében bukott rendszer. Mert döntő felelősség terheli a föld erőforrásainak esztelen felélésében, elszennyezésében, feláldozásában a profithajsza oltárán. Egy olyan rendszer sokáig már nem lesz fenntartható, aminek fő mozgatója a haszon minden áron, függetlenül attól, hogy a tevékenység hasznos-e vagy káros az emberi közösség vagy a természet szempontjából. A véges "Föld űrhajó" nem képes elviselni a profit érdekében állandó növekedést igénylő gazdasági rendszert. A globalizáció során pedig a kapitalizmus, ahogy a pusztuló rendszereknél gyakori, valóságos ámokfutást produkál. A tőke teljesen uralni akarja az élet minden aspektusát, nemzeti kormányok feletti hatalmat vindikálva magának, lábbal taposva a demokráciát. Miközben a tőzsdéken hazárdjáték folyik, pénzből (másokéból, persze) csinálnak még több pénzt, semmiből milliárdossá váló spekulánsok. Sokszorosan több pénzt forgatva, mint amennyi a reálgazdaságban forog, de utóbbi terhére. Másképp nem is lehet. Hogy mikor következik be a bukás, 5, 10 vagy 50 év múlva? Nem tudhatjuk. Egy biztos, hogy be fog következni. És nem lesz kellemes. Hacsak nem sikerül megfelelően felkészülni rá. És mi jön utána? Remélhetően nem tervgazdaság, a hazánkat is sújtó szocializmus, lenin- vagy sztálinizmus valamilyen formája. Kapitalizmus-kritikus közgazdászok, például David Korten, a humánus piacgazdaságot valószínűsítik. Ahol működik a kereslet és kínálat, nincs profithajsza, nem a profit, hanem a szükségletkielégítés és az abból származó tisztességes jövedelemszerzés mozgatja. Környezetkímélő, emberi léptékű, nincsenek nagy nemzetközi monopóliumok. Az adott ország törvényei szerint működnek, összhangban annak érdekeivel.
Laibach
2012. november 19. 19:52
"..Beszámol az 1988. novemberi Országos KISZ Értekezleten (OKÉ) történtekről, ahol szigorították a belépés feltételeit. Üdvözli, hogy az OKÉ nagyobb szabadságot ad a helyi alapszervezeteknek, és bemutatja az Iskolai KISZ Bizottság programját. Ez utóbbi alapvetően a középiskolás fiatalok igényeire épül a diákszínpadtól a iskolarádióig, de megemlíti a „Ki tud többet a Szovjetunióról” vetélkedőt, az érdekképviselet eredményessége érdekében a tantestülettel és a gimnázum (MSZMP) pártalapszervezetével való együttműködést is. A cikket Rogán Antal, az Iskolai KISZ titkár írta alá..." http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/29822_szentgotthardi_ujsagcikk_tanuskodik_rogan_antal_kisz
Gépész53
2012. november 19. 19:23
"...akkor tovább fogunk döglődni a szocializmusban." Mert most miben döglődünk? Mindent államosítanak, a magánnyugdíjtól az iskolákig, ez éppen a szocializmusra volt jellemző!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!