A zenéhez kötődöm legszorosabban

2012. október 01. 13:33

A zenével indult minden, ebből adódóan kezdtem el programot szervezni és együtteseket menedzselni is, így nyilván a zenéhez kötődöm legszorosabban. Interjú.

2012. október 01. 13:33
Szepesi Mátyás
Zöld Pardon blog

„Miből áll pontosan a programszervezés?

Ez attól is függ, hogy mely szakaszában vagyunk az évnek. De alapvetően a programstratégia kialakításától tart addig, hogy a lebonyolító stáb gondjaira bízhatjuk az egészet. Ebbe beletartozik a piac figyelése is, hogy épp milyen zenekarok jönnek fel: ki, hol, milyen nézőszámot produkált. Fontos dolog a gázsi megállapítása is: hogyan vélekedik erről a zenekar, illetve mit indokolnak a piaci viszonyok. Ezen kívül feldatom a program külföldi előadókkal való színesítése, fell kell mérjem, hogy ez mekkora kockázattal jár. Illetve része még a DJ-programok áttekintése, fejlesztése is. Tehát elég sokrétű munka ez, de szeretem csinálni.

Jelenleg mely zenekarok vannak feljövőben Magyarországon, a te meglátásod szerint?

Nekünk idén a legkellemesebb meglepetést a Punnany Massif okozta. Ők még talán valami tematikus hip-hop napon voltak itt, nagyon régen, de most volt az első zenekaros nagykoncertjük a Zöld Pardonban, ami minden várakozásunkat felülmúlta. Ennek több oka lehet: valószínűleg jó időben kaptuk el őket, ők is rákészültek az első ZP-s koncertjükre, és az időjárás is kedvező volt.

A zenélésen és a programszervezésen kívül zenekarok menedzselésével is foglalkozol. Ez a munka miből áll?

Az én esetemben ez gyakorlatilag koncertek szervezését jelenti, tehát lehetőséget kell teremtenem a zenekaroknak. Nálunk ez azért különösen fontos, mert Magyarországon az együttesek bevételének 80-90%-át teszi ki a koncert-gázsi. Ennél persze azért összetettebb a munkám, van ahol az egyéb megjelenéseket (arculat, sajtó, stb.) is együtt találjuk ki.

Ha csak a zenélésből is meg tudnál élni, akkor is folytatnád a programszervezést és a menedzselést?

Nagyon jó kérdés. A zenével indult minden, ebből adódóan kezdtem el programot szervezni és együtteseket menedzselni is, így nyilván a zenéhez kötődöm legszorosabban. De már látom azt is, hogy ennek a dolognak – amit nem zenészként csinálok – van értéke, ami jó érzés. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy az elmúlt tizenkét évben nem nagyon kellett olyan dologba fognom, amihez ne lett volna kedvem. Tehát ezeket is szeretem csinálni, így most nem tudok biztos választ adni erre a kérdésre, de egy pár éve még egyértelműen a zenét választottam volna.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!