Sólyom nem, Benes igen

2012. október 17. 07:52

Az EU szerint tehát egy államelnök ne sétáljon át szobrot avatni a schengeni határon, az viszont az unió rendjéhez tartozik, ha a több százezres magyar őshonos kisebbség Szlovákiában még ma is kollektív bűnös.

2012. október 17. 07:52
Lovas István
MNO

„Ugyanannak az Európai Bizottságnak a jogi képviselője, amely bizottság szerint Magyarország államfője ne avasson Szent István-szobrot a Duna másik oldalán, szeptember 20-án a tényeket és az emberi tisztesség minimumát is kigúnyolva kérte az Európai Parlament petíciós bizottságát, hogy ne vegye napirendre a Benes-dekrétumok ügyét, mert azokat az Európai Unió keletkezése előtt alkották meg, s így »történelmi dokumentumokról« van szó. Az 1945-ből származó Benes-dekrétumok elsősorban azon tizenhárom jogszabályból állnak, amelyek a csehszlovák nemzetállam területén élő magyarok és németek kollektív bűnösségét rögzítették. Amelyek alapján megindultak a kitelepítések, a vagyontól való megfosztás és az iszonyatos kegyetlenkedés. Annak ellenére, hogy e dekrétumok összeegyeztethetetlenek az Európai Unió alapjogi chartájával, a szlovák parlament 2007-ben mégis megerősítette »e történelmi dokumentumok« sérthetetlenségét.

A napokban Nobel-békedíjjal kitüntetett EU szerint tehát egy államelnök ne sétáljon át szobrot avatni a schengeni határon, az viszont teljességgel az Oslóból nézve békében úszó unió rendjéhez tartozik, ha a több százezres magyar őshonos kisebbség Szlovákiában még ma is kollektív bűnös, jogait nem állítják helyre, kártérítést nem követelhet, és – függetlenül a Benes-dekrétumoktól – nem beszélhet orvosával anyanyelvén, vagy adott esetben büntetés terhe mellett használhatja azt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jerom960
2012. október 17. 10:05
Ezekkel a senki által nem választott,csak a nép nyakára ültetett mocskos gecikkel egyszer már keményen kéne leszámolni,börtönbe velük és teljes vagyonelkobzás!!!
tarackos
2012. október 17. 09:37
Jogosan lehet és kell kifogásolni a Benes dekrétumokat. Viszont sztem nem vezet sehova ha ezt minden számunkra sérelmezhető esetben elővesszük. Ehhez diplomáciai négermunka szükséges akárcsak a vörös diktatúrák elismerésének esetében. A szlovák-nyelvtörvény már a EP előtt van. Azt pedig biztosan kontraproduktív ha erre hivatkozva komprommittáljuk az Eu-t. Azért fizetjük a politikusokat, hogy tegyenek ezért. Megvannak az ehhez szükséges fórumok. Lassú víz partot mos!
citizen queen
2012. október 17. 09:25
"A napokban Nobel-békedíjjal kitüntetett EU szerint tehát egy államelnök ne sétáljon át szobrot avatni a schengeni határon, az viszont teljességgel az Oslóból nézve békében úszó unió rendjéhez tartozik, ha a több százezres magyar őshonos kisebbség Szlovákiában még ma is kollektív bűnös, jogait nem állítják helyre, kártérítést nem követelhet, és – függetlenül a Benes-dekrétumoktól – nem beszélhet orvosával anyanyelvén, vagy adott esetben büntetés terhe mellett használhatja azt.” Tökéletes összefoglalója az EU-s szarrágó banda álszentségének, elfogultságának, és lapításának.
luga
2012. október 17. 09:16
A rossz lelkiismeret Trianon miatt. Azt mondják, nem akarják utólag elveszíteni a világháborúkat. Mindig ez lesz az alapállás. Mert akkor is, és most is rettegnek a német érdekszféra gazdasági potenciáljától. Nagyon megfelelő módszer ez az egymásnak uszítás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!