Aki hazahozza a Seuso-kincset

2012. augusztus 01. 13:17

A végén a kincsek hazakerülhetnek Magyarországra. Interjú.

2012. augusztus 01. 13:17
Zelnik István
Index

„Miután felderítettem, hogy kinél találhatók a számunkra legfontosabb tárgyak, köztük Seuso híres vadásztálja, aminek a közepén a medalion található a stilizált Balatonnal és a Pelso-felirattal (a tó latin neve – M.G.), és mivel nyolc nagy tárgy ennél a tulajdonosi körnél van, megalkudtam a vételárra és adásvételi szerződést kötöttem velük. Most ezt az ügyletet készítjük elő, a végén a kincsek hazakerülhetnek Magyarországra. A többi tárgy tulajdonosával is kapcsolatban vagyok, ők is késznek tűnnek a megegyezésre.

Kik az eladók?

Tekintettel arra, hogy az adásvételi szerződés titoktartási záradékkal van ellátva, amíg nem kapok rá felhatalmazást, nem fedhetem fel az eladók kilétét.

Mit tervez tenni a Seuso-kinccsel?

Mivel Magyarország – egyelőre nem megalapozott módon – változatlanul fenntartja az igényét a kincsre, ezért úgy gondoltam, hogy mielőtt megérkeznek, megállapodást kell kötnöm a magyar állammal. Ennek keretében Zelnik István visszavonhatatlanul és végérvényesen kinyilatkoztatná, hogy a kincseket a saját vagyonából megvásárolta, Magyarországra hozza, az Andrássy úton egy villában Seuso-múzeumot hoz létre, a tárgyakat kiállíthatóvá és kutathatóvá teszi, továbbá nemzetközi kiállítások formájában is közszemlére bocsájtja őket. Mindezt követően a végrendeletében a Seuso-kincset a magyar államra hagyományozza, mégpedig olyan pénzügyi konstrukcióban, ami lehetővé teszi, hogy ez a múzeum a magyar állam pénzügyi hozzájárulása nélkül, önfenntartóan illetve nyereségesen tudjon működni. Ezt az ajánlatot tettem, és ez alapján szeretnék egy megállapodást a magyar állammal, hogy ne legyenek jogi bonyodalmak, amikor Ferihegyre megérkeznek a kincsek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2012. augusztus 08. 11:50
Márpedig ez a kincs az államé, mivel innen lopták el. Zelnik max az eladótól kérhet kártérítést..
2.nyugi
2012. augusztus 01. 20:00
A kincsek: http://hvg.hu/gallery/cabf89fe-38f6-4777-bf3b-6a07b12d8abb Érdemes végignézni.
tunde04
2012. augusztus 01. 19:53
az gondolom Zelnik úr nemes ajánlatot tett. Gratula neki! azért egy apró momentumra felhívnám a figyelmét: "L'état c'est Moi” :))
L066H
2012. augusztus 01. 18:16
Nem akarok a képbe rondítani, mert szerintem is jó amit csinál Zelnik Úr, de nyilván Ő is jól jár, ha összejön az üzlet. Amit kifizet a kincsért, annak a többszörösét fogja érni utána.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!