Damoklész kardja lóg majd a fejek felett

2012. július 01. 16:44

A rendőrség nem korrupt, csak volt néhány korrupt tagja. Interjú.

2012. július 01. 16:44
Pintér Sándor
MNO
– A rendőr főtisztek lebukásához vezető vesztegetési botránnyal kapcsolatban az is tudható, hogy a miniszterelnök asztalára a kormányváltás után egy eddig nem cáfoltan öntől származó jelentés került, amely a budapesti éjszakai élet bűnügyi vonatkozásait tárta fel. Ettől datálható, hogy a rendvédelmi korrupció feltárására létrejött Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) megkezdte az ügy felgöngyölítését. Mit határozott meg Orbán Viktor az irat alapján? 

– A miniszterelnök úr arra adott utasítást, hogy bárhová is nyúljanak a szálak, derítsük fel a korrupciós bűncselekményeket, és ennek megfelelően fogtunk hozzá a munkához. Létrejött az NVSZ, amely olyan jogosításokhoz jutott, amelyeket a korábban hatályos törvények szerint nem alkalmazhattak volna. Az állománya feltöltésével egy időben a szervezet megkezdte azt a munkát, amelynek részeredményeit a Belügyminisztérium vezetése az ügyészséggel konzultálva folyamatosan értékelte. Amikor úgy láttuk, hogy az NVSZ adatai alapján bizonyosságot nyert a gyanú, a miniszterelnöki utasításnak megfelelően megkezdtük a nyílt büntetőeljárást. 

– Ekkor már tudták azt is, hogy az ügyben szereplő civileknek felső rendőrségi kapcsolataik vannak?

– Nem. Az ügy a választások előtti időszakra nyúlik vissza. Ezért döntöttünk rögtön az NVSZ felállításáról. A rendőrségen belül megjelent a korrupció. Ezt a közlekedés résztvevői is többszörösen megtapasztalhatták, felbukkant a végeken, és tudtunk arról, hogy megjelent középszinten is. Olyan információkat is kaptunk, hogy a korrupt rendőröknek alkalmi jellegű, egy-egy intézkedéshez köthető, és komolyabb szintű civil kapcsolataik is voltak, de az, hogy meddig nyúltak a szálak, nem volt egyértelmű. 

– Most már tudják, meddig jutott az alvilág a rendőrségen belül? 

– Bízom benne, hogy nem jutott tovább azon a szinten, ameddig az ügyészségi eljárás már eljutott, és az ügy itt be is fejeződik. Ez azt is bizonyítja, hogy a rendőrség nem korrupt, csak volt néhány korrupt tagja.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korlátlan lehetetlenségek hazája
2012. július 02. 09:13
"A rendőrség nem korrupt, csak volt néhány korrupt tagja." :D:D:D:D AMÍG AZ ILYEN PINTÉR FÉLÉK ILYEN NYILATKOZATOKAT TEHETNEK, ADDIG ENNEK AZ ORSZÁGNAK NINCS JÖVŐJE!
sky.net
2012. július 02. 08:17
sanyikám a lógika a rendőr igazi fegyvere , nem a gumibot az egész bagázs tudta mi megy a szigeten . tehát mindenki bűnrészes aki nem tett eleget törvényi kötelezettségének aminek azért nem tett eleget mert ebben a rendszerben a törvényesség képviselete súlyosan átniegzisztens (a rendszerben való lét szempontjából önsorsrontó) tehát irracionális cselekedet. ez azt jelenti hogy a bűnnek ezen a fokán , már csak az biztos sőt nyilvánvaló a "kisrendőr " számára : hogy biztosan nem tudja felszámolni a törvénytelenséget , hanem bármiféle ellenálláson úgyis rajtaveszt ez ugye tisztán a bűnszervezet , felülről van vezérelve , vagyis egyébként bárki számára nyilvánvalóan nem arról van szó, hogy egy két korrupt rendőrt kell kitakarítani, hanem arról hogy az egész rendszer a bűn bizniszre épül rá , hierarchikus, szervezett és politikai szereplők által fedezett
Claypool
2012. július 01. 23:41
volt? MUHAHA
liberálzöld.
2012. július 01. 23:27
"A rendőrség nem korrupt, csak volt néhány korrupt tagja." A rendőrség immár korrupció mentes. A maffia is, meg a cosa nostra is, meha a jakuza is. Meg az össze többi is. Korlátlan hűség a főnökhöz. Na ez most a rendőrség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!