Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Hülyének nézve

2012. július 30. 16:01

Miniszterelnök úr, Tusványoson sem kell a hallgatóságot hülyének nézni, mert előbb-utóbb posványos lesz az egészből.

2012. július 30. 16:01
Inotai Edit
NOL

„Beolvasott az Európai Uniónak és úgy általánosságban a Nyugatnak Orbán Viktor Tusnádfürdőn. Gondolatait egyelőre nem elemzik a mértékadó nyugati lapok, José Manuel Barroso sem kapott rögtön frászt, de ennek csak az lehet az oka, hogy azok odaát mind ellustultak.

A magyar miniszterelnök azt állította, hogy a válságért Brüsszel a felelős, amely tart a nemzetállamok megerősödésétől. Az Európai Unió és a brüsszeli eurokraták – újabban ők a kiszemelt bűnbakok az orbáni beszédekben – sok mindenért ostorozhatók, de a válságkezelés lassúsága nem elsősorban az ő saruk. A legfontosabb döntéseket ugyanis még mindig az Európai Tanács tagjai, vagyis a nemzetállami vezetők hozzák (leginkább nem hozzák). Ezzel Orbán Viktor is tisztában volt még előző életében, amikor az Országgyűlés európai integrációs bizottságát vezette.

Ennyit felejtett volna, vagy szándékos a csúsztatás? Ha valakik felelőssé tehetők az elmúlt évek töketlenkedéséért, azok éppenséggel a miniszterelnökök és az államfők, akik képtelenek négy évnél nagyobb távlatokban gondolkodni. Ezeket a politikusokat kellene még tovább erősíteni? A brüsszeli bénázás annak is »köszönhető«, hogy 2009-ben politikai konszenzussal (Merkel–Sarközy-paktum) sikerült az Európai Bizottság élére újraválasztani José Manuel Barrosót, akiről feltételezték: nem fog senkinek keresztbe tenni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuzmics
2012. július 31. 08:15
Editke, azt is gondolhatnám, hogy te nézel bennünket hülyének, de talán egyszerűen csak buta vagy. Önálló gondolat nincs? Nem dolgozni kellene inkább?
tevevanegypupu
2012. július 31. 07:23
Vegighallgattam tegnap Orbant. Sajnos minden szava igaz, bar hulyesegeket beszelt volna..Most mar csak az kellene, hogy aszerint cselekedjenek is, ahogy beszelt. Hogy a Nepszabadsag errol mit gondol az ugyan erdekes, de nem fontos.
kalasnyikov
2012. július 31. 05:52
nem néz téged senki hülyének kislány....pedig az inotai családfa alapján igencsak megtehetnénk...üdv a vén kommunista szertárosoknak...DDDDD
Hajdú Sógor
2012. július 31. 02:41
Ha a nolon meg a maszopszadeszen múlt volt, el se juttok Brüsszelig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!