Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Ha az élet citromot ad, készíts Manhattant!

2012. június 25. 09:50

Ez a hét kabbalisztikus szempontból a legbensőbb félelmeink leküzdéséről szól.

2012. június 25. 09:50
Steiner Kristóf
Nesze!szer

„Ha valakivel karmikus kapcsolatban állunk, akkor a lelkeink egészen biztosan megtalálják az utat egymáshoz. Kirohanhatunk a lakásból egy dráma kellős közepén, sőt, a bőröndünket is összepakolhatjuk, hogy »engem te soha többé nem látsz«, a legjobb barátunk szemébe vághatjuk egy rossz pillanatban, hogy »már nem is ismerlek«, vagy elajándékozhatjuk a szomszédnak a kiskutyát, akiről nehezebb gondoskodni, mint feltételeztük, de – és itt jön a csavar – ezek a lelkek mind vissza fognak találni hozzánk. Ha nem most, akkor a következő életünk során. Éppen ezért kell minden kapcsolati, családi, vagy munkahelyi krízis helyzetben megállnod egy percre, és átgondolnod: ebből az extra-savanyú citromból hogyan lehetne Manhattan koktél.

Ez a hét kabbalisztikus szempontból a legbensőbb félelmeink leküzdéséről szól. A Hukát szakaszának hetében különösen fontos, hogy észben tarts: az emberek közötti kapcsolat nem olyan, mint egy taxi. Nem tudod megállítani, és kipattanni belőle, csak azért, mert dugó van, meleged van, sétálni van kedved, vagy találtál egy gyorsabb járművet. A kapcsolatokból csak akkor van »kiszállás«, ha megérkeztél a közös karmátok végállomásához. Honnan ismered fel, hogy ott vagy? Onnan, hogy itt már nem a türelmetlenség, az ingerültség, a sértettség, a féltékenység, a nemtörődöm viselkedés, vagy a félelem motivál, hanem az, hogy tudod: felépítettetek valamit közösen, most pedig mindkettőtök fejlődése érdekében ideje egy következő szintre lépnetek – együtt, vagy külön. Alice sem térhetett haza Csodaországból addig, míg nem tanulta meg: az ő sorsának irányítója nem lehet sem a Szív Királynő, sem a Bolond Kalapos, sem az elvarázsolt virágok, csakis ő maga. Amikor erre rájött, egyszerűen... felébredt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evelin30
2012. június 25. 21:53
Engem csak 2 dolog érdekel remélem lesz aki tud rá válaszolni :) Aki nem szereti Kristófot az miért olvas róla? Miért nem kerüli ki egyszerűen a róla szóló cikkeket?
FBG
2012. június 25. 13:59
Csak egy kérdés a szerkesztőkhöz: MIÉRT?
Claypool
2012. június 25. 13:21
Erre annyi jelet varrtak volna fel a lágerben, hogy úgy nézett ki volna,mint egy szovjet tábornok:DDD
Bisque Béla
2012. június 25. 12:41
Bazzmegszöszi! Ezt azért Andersen elvtárs jobban nyomta! Húzd ki a farkad a másik zsidajból és ébredj fel te is! Úúúúúúúúúúúristen Buzizsidaj vagyok?!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!