Orbánék eldöntik, melyik egyház tehet erőszakot a gyerekek lelkén

2012. június 26. 19:03

Amit szabad a katolikusoknak [...], azt nem szabad más egyházaknak, különösen nem annak az egyháznak, amely a múltban olykor a liberálisok mellé állt, konzekvensen Izrael- és zsidóbarát.

2012. június 26. 19:03
Mihancsik Zsófia
Galamus

„Orbánék besokalltak. Mármint némely egyházakra. Egészen pontosan a Hit Gyülekezete nevű egyházra. Valószínűleg úgy látják, hogy amit szabad a katolikusoknak, a reformátusoknak, az evangélikusoknak, azt nem szabad más egyházaknak, különösen nem annak az egyháznak, amely a múltban olykor a liberálisok mellé állt, konzekvensen Izrael- és zsidóbarát, és feltehetőleg komoly amerikai kapcsolatokkal is rendelkezik. (...)

 
Minden bizonnyal ezt a meg nem gondolt gondolatot – hogy ugyanis nem számoltak azzal, hogy az az egyház, amelyet ők maguk, a saját diszkriminatív törvényükkel ismertek el egyházként, élni fog azokkal a jogokkal, amelyek minden így elismert egyháznak járnak – akarja most korrigálni a kormány. Orbán hétfőn közölte, kormányzati javaslat készül arról, hogy egyik egyház se vállalhassa jóval több intézmény fenntartását annál, mint amennyi a tényleges támogatottsága az országban, »ellenkező esetben ugyanis az adott felekezet hitéletben elfoglalt szerepe és a hitélet alapján nyújtott szolgáltatások mértéke elválik egymástól«. (...)
 
Példátlannak tartom, hogy a 21. századi Magyarországon egyre több ember számára nem szabad – kényszer- és nyomásmentes – döntés, hogy akarja-e egyházi iskolába járatni a gyerekét.
 
Ez az elképesztő folyamat, amely a Fidesz újabb kormányra kerülése óta zajlik, azok között a megdöbbentő jelenségek között lesz, amelyeknél nem értik majd a jövő – remélhetőleg nem a távoli jövő – polgárai és történészei, hogyan fordulhatott elő, hogy egy egész ország asszisztált némán, újra, önmaga és saját gyerekei ideológiai megerőszakolásához."
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2012. június 27. 10:39
Hát nem bájos, kikor egy ateista galamusos a HitGyüli-Scientológiáért lobbizik? Mert ők Izrael-zsidóbarátok! Mert a katolikus-baptista-református-kálvinisták azok mind Izrael-zsidógyűlölők ám! Ki hitte volna! Persze ha izraelitáék/Amiéknak iskolák kellenek, mert nem elég az amilyük már van, ki gátolja meg őket az iskolák létrehozásában? Had találjam ki, ez is az állami pénzekre megy ki. Tényleg, az oktatási-kultúrális tárca támogatja a rabbi-képzést is?
kjkj945
2012. június 27. 08:47
Hitgyüli = Moon szekta!!!!
magnamater
2012. június 27. 08:32
Elárulta magát a Zsófia: a Hitgyülinek amerikai és izraeli kapcsolatai vannak, ezért kell pártolni őket. Nemzeti Alaptantervbe is beleszóltak, a tanterv mellé iskolákat is akarnak.
dexter
2012. június 27. 01:32
Viktor hogyan akarja megmérni mennyi a tényleges támogatottsága pl. a hitgyülinek? Mert a befizetett 1%-ok alapján (2010) a HGY a hetedik, a krisnások pedig a negyedikek a rangsorban, ami köszönő viszonyban sincs az általuk eddig működtetett intázmények számával. Ergo ez alapján joggal nyújthatják be az igényt még további oskolákra. Persze Viktorunk majd kitalál valamit amiben eddig is nagy tehetség volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!