Közlemény a Demokrata Körről

2012. április 19. 16:17

Bencsik András döntését, miszerint műsorát a televíziónkon nem kívánja a továbbiakban fenntartani, az ECHO Televízió nevében tudomásul vettük.

2012. április 19. 16:17
Miki Tímea
ECHO TV

Közlemény

 

Az ECHO Hungária TV Zrt. a Demokrata Kör c. műsor megszűnésével kapcsolatban
az alábbi közleményt adja ki:

A műsorszám legutóbbi felvételén a műsorvezető Bencsik András olyan kijelentéseket tett, amelyek a TV vezetősége szerint személyiségi jogsértést valósítottak meg, így azok következményeként egy esetleges kártérítési perben a televízió jogi és anyagi felelősséggel tartozott volna.

Erre való tekintettel végül úgy döntöttünk, hogy a felvett műsorszám nem kerül adásba, döntésünk mögött semmilyen személyes motívum nem húzódott. Természetesen fentiekről tájékoztattuk Bencsik Andrást is, azonban a műsor megszüntetése részünkről fel sem merült, az ügyet lezártnak tekintettük azzal, hogy a műsor közreadásának elmaradásából származó problémát mindenképpen békésen és kulturáltan kívántuk rendezni.

Az üggyel nem volt célunk indokolatlan ellentétek keltése, mint ahogy nem célunk a nemzeti elkötelezettségű újságírók belső megosztása sem, azonban
felelős gazdasági társaságként kötelességünk mindent megtenni azért, hogy megelőzzük jogsértő tartalom közzétételét.

A történteket követően Bencsik András a televízió tulajdonosának jelezte, hogy a Demokrata-kör adásának elkészítésében a továbbiakban nem kíván közreműködni, illetve a műsort magát sem kívánja folytatni, továbbá a történtekről szóló összefoglalóját saját szemszögéből megjelentette Facebook oldalán úgy, hogy a műsorfelvételen ténylegesen tett kijelentéseit jelentősen tompított formában tárta az olvasók elé. Megjegyezzük, hogy ezt a módszert az ECHO TV sem etikusnak, sem korrektnek nem tartja, de ezzel a továbbiakban nem kívánunk foglalkozni.

Bencsik András döntését, miszerint műsorát a televíziónkon nem kívánja a továbbiakban fenntartani, az ECHO Televízió nevében tudomásul vettük, erről őt a tegnapi napon írásban tájékoztattuk.

A Demokrata-kör műsora helyett a jövő héttől "Hírbehozzuk" címen új közéleti elemző vitaműsort indítunk Pindroch Tamás vezetésével.

Budapest 2012. április 19.

 

Miki Tímea Vezérigazgató

ECHO Hungária TV Zrt.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2012. december 12. 21:48
"Már jelentkezett a Jobbikba." -------------- Gondolom, veled beszélte meg először ezt a szándékát.
dönci4
2012. április 23. 21:21
És ez a mocsok TV nem akar megszűnni?
Hapci
2012. április 23. 11:41
Tán csak nem fillentett Bencsik azzal kapcsolatban, hogy mi hangzott - volna - el a műsorban? Nahát, meg vagyok lepődve.
slomovicz
2012. április 21. 13:15
" pénz hatalma nem ismer jobb- és baloldalt! Illetve a pénz hatalma arra használja a megosztott meghülyített tömegeket, hogy egymás ellen acsarkodjanak. Széles milliárdos, Demján milliárdos. A milliárdosokba pedig nem szabad belekötni még akkor sem, ha agy szobor kapcsán eltérő a vélemény." Kicsit mintha elfogult lennél a baloldal felé. Kimaradt a felsorolásból a szoci politikusok , és vállalkozók hosszú sora, Kezdve Leisztinger- el aki most megy bíróság elé zsarolással kapcsolatban. Ebben a "baloldaliak " mindig világelsők voltak. Nincs még egy ilyen "baloldal " a világon -. mint nálunk. Szerencsére már a kukában vannak, illetve dolgozunk még rajta. A nagyonis rendjén való mondat- " tele van fidesz közeli cégekkel a gazdaság" pont ezt jelenti. Jól van ez igy. Hatvan év vörösfasiszta ámokfutás után legyenek nemzeti elkötelezett fideszközeli cégek. Ami 2010 előtt ebben az ügyben volt- azzal már az ügyészség foglakozik. Jól van ez igy. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!