MKP, Híd, Overdose és a többiek

2012. március 10. 14:14

A jelenlegi magyarfogyós időkben erőteljes üzenet lenne, ha mindkét magyar párt bejutna a parlamentbe, főként a várhatóan megalakuló bizarr balos-keresztény-nemzeti kormány idején.

2012. március 10. 14:14
Polák Gábor
Félvidék
„Az is rendkívül irritáló az MKP-ban, ahogy a Fidesz gatyamadzagján lóg, mintha nem akarnák tudomásul venni, hogy ez egy másik ország, és nem veszik észre, hogy a Fidesz sokkal inkább megosztja az úgynevezett nemzetet, mint egyesíti, és ezt a határon túlra is minden erővel igyekszik exportálni. Az MKP észrevehetné, hogy a Fidesznek nem érdeke, hogy a párt kormányra kerüljön, hiszen akkor törvényszerűen szembekerülne bizonyos esetekben Orbánékkal. Persze nyilván jól jön a fideszes pénz és közmédiahátszél, de ez az erőteljes függőségi viszony egyrészt megakadályozza számukra bármely szlovák párttal való koalícióra lépés lehetőségét – ami nélkül pedig nehéz lesz bármit is elérni, másrészt azt a látszatot kelti, hogy képtelenek önálló gondolatokra és politizálásra. Persze lehet, hogy ez nem látszat, hanem ez az igazság. Mindenesetre az MKP-nak feltehetőleg jót tenne a parlamentbe jutás, hiszen végre felelősségük is lenne, nem csak a parlamenten kívüli üres szédelgéssel és csaholással kellene törődniük, és hátha némi pozitív kiválasztódás is megindulna a párt kádereinek szintjén.

Ugyanakkor az MKP létezése és parlamenti bejutása melletti legjobb érv éppen a Híd, amelynek égető szüksége van a konkurenciára, hogy végképp el ne szálljanak maguktól. Ezt az MKP-t ezzel a felhozatallal persze normál körülmények közepette nem lehetne konkurenciának tekinteni. Azonban még mindig van egy olyan elsöprő erejű tényező, amely 100-150 ezer szavazót megmozgat, és ami miatt soha nem adná szavazatát a Hídra, és egy csapat MKP színekben induló marhát is szívesebben szavazna a parlamentbe. Ez pedig pont a sokszor megfoghatatlan magyar vonal, amit a Híd valamiért egyszerűen nem tud – vagy talán nem is akar -a jelenleginél hitelesebben képviselni.

A jelenlegi magyarfogyós időkben erőteljes üzenet lenne, ha mindkét magyar párt bejutna a parlamentbe, főként a várhatóan megalakuló bizarr balos-keresztény-nemzeti kormány idején. Persze az sem kizárt, hogy valamelyiket beveszi Fico maga mellé, a jó öreg oszd meg (a magyarokat) és uralkodj elv mentén, ám legalább ott lenne valamelyik a kormányban. Ha valami csoda folytán – a gorilla-ügy kiszámíthatatlannak tűnő hatása folytán – pedig mégiscsak egy Fico-mentes kormány alakulna, akkor hirtelen két pártunk is kormányon lehetne, feltéve persze, hogy nem vágják el egymás torkát.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Feyszáll
2012. március 11. 12:53
Számonként 400 eurót keres a DH főszerkesztőjének fia grafikai szerkesztésért 2011. június 30. - 10:56 DUNASZERDAHELY – Ravasz Marián (Híd) képviselő több problematikus dolgot is felvetett a Dunaszerdahelyi Hírnök (DH) című városi lap kapcsán. ... Ravasz Marián vélekedése szerint a DH főszerkesztőjeként P. Vonyik Erzsébet ellenőrzi a grafikus szerkesztő munkáját, aki pedig Polák Gábor, az ő fia. "Munkaköri leírása szerint együttműködik a DS TV-vel, ahol pedig köztudottan a fia és a menye is dolgozik" - jegyezte meg Ravasz, aki egyfajta "családi vállalkozásnak" nevezte a városi médiát. A DH-val kapcsolatban az egyik problémaként azt említette, hogy a főszerkesztő és a grafikai szerkesztő között ellenőrzési viszony van, márpedig családtagok között önkormányzati cégeknél ez nem épp helyénvaló. Ravasz Marián megemlítette továbbá, hogy Polák Gábor a 2008. július 2-án megjelent számmal kezdte grafikai munkáját a DH-nál, ipari engedélyében pedig ugyanazon év június 13-tól szerepel ez a tevékenység. Tehát, ahogy Ravasz fogalmazott, "feltételezem, nem a hosszú szakmai múltja miatt kapta meg ezt a munkát". A legfőbb problémának ugyanakkor azt tartja, hogy számonként 400 eurót kap a grafikai szerkesztésért (ezt például ez a számla is bizonyítja), amit a képviselő rendkívül magas fizetésnek tart. Ez az azóta megjelent 60 számért (havonta kettő) 24 ezer eurót jelent. "Ajánlanám, hogy a város járjon utána, mennyi a piaci értéke ennek a munkának. Én megtettem, egy köztes árat említek: 120 euró" - jegyezte meg a képviselő. Egyben felkérte a polgármestert, hogy amint utánajárt ennek, bírálja felül a szerződést, és írjon ki pályázatot a munkakör betöltésére, mert véleménye szerint a jelenlegi összegnél legalább egyharmad résszel kevesebbért is bárki megcsinálja. Hájos Zoltán polgármester úgy reagált, hogy utánanéz a felvetéseknek. Annyit hozzátett, hogy a családi viszony olyan alá- fölérendeltségi pozíciókban nem megengedett, amelyek közt pénzmozgás van. -para-
vizipipa
2012. március 10. 15:18
" az MKP-ban, ahogy a Fidesz gatyamadzagján lóg" Ez tisztán Bugár szövege. Azé a Bugáré. akinek mindezzel semmi baja nem volt addig, amíg ő volt az MKP.
Erik a Narancs
2012. március 10. 14:35
"Az is rendkívül irritáló az MKP-ban, ahogy a Fidesz gatyamadzagján lóg, mintha nem akarnák tudomásul venni, hogy ez egy másik ország, és nem veszik észre, hogy a Fidesz sokkal inkább megosztja az úgynevezett nemzetet, mint egyesíti, és ezt a határon túlra is minden erővel igyekszik exportálni. Az MKP észrevehetné, hogy a Fidesznek nem érdeke, hogy a párt kormányra kerüljön, hiszen akkor törvényszerűen szembekerülne bizonyos esetekben Orbánékkal." Ez mind igaz, de bekamenetesek ezt keptelenek felfogni. Orban Viktor egy Karolyi Mihaly kaliberu balfasz, naluk mar csak Miki bacsi kurta el jobban a dolgokat !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!