Régi Fico, új kotta

2012. március 27. 08:34

Érdekes lesz követni, hogy a Magyarországon kétharmados többséggel teljhatalmú Orbán Viktorhoz képest mire lesz elég a szintén egymaga kormányzó, egyelőre szalonképesebb arcát mutató Robert Fico.

2012. március 27. 08:34
Király Zsolt
Körkép
Kegyetlenül profi, gyilkosan tudatos

Alakul az új kormány, az egymás után megismert miniszterek névsorából sok minden kiolvasható a Smer taktikájából. Röviden, hogy kegyetlenül profi és gyilkosan tudatos. Más szóval előremutató, a másutt gyakran tapasztalható köldöknézéssel szemben.

Fico ugyanis pontosan tudja, mit csinál. Az új kormányból kihagyja a régi elvtársakat és elvtársnőket (Vážny, Tomanová), a HZDS-től, SNS-től megörökölt félőrült, vagy börtönbe való egykori tárcavezetőket (Harabin és társai).

Igyekezet

Helyettük inkább vért frissít. Nemcsak a szakma által is elismert, kikezdhetetlen renoméval bíró apolitikus szakértőkkel (az új igazságügyminiszter-jelölt Tomáš Borec), hanem más tárcáknál (egészségügyi-, szociális, mezőgazdasági, környezetvédelmi), mint ahogy a kormányhivatal élén és a Smeres parlamenti alelnökök esetében is.

Érdekes lesz követni, hogy a Magyarországon kétharmados többséggel teljhatalmú Orbán Viktorhoz képest mire lesz elég a szintén egymaga kormányzó, egyelőre szalonképesebb arcát mutató Robert Fico.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2012. március 27. 08:46
Elég hidegfejű pacák, majd elválik mire képes. Ha csakugyan a hazájának hasznára akar tevékenykedni, sok közös pontot találhat velünk. Ha...
OrangeOrder
2012. március 27. 08:43
Eleve gyanús volt a Robó, de ahogy megláttam, hogy bankadót akar emelni, rögtön tudtam :) Lesz itt még akár magyar-szlovák érdekszövetség is, meglássátok. Nagy rohadék ez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!