Semjén kuruckodása és a cserbenhagyott Boldoghy Olivér

2011. november 22. 16:19

Nem tudom, nemzettársaink mikor ébrednek rá, hogy magyar állampolgárságuk tartalmatlan.

2011. november 22. 16:19
Tokfalvi Elek
hvg.hu

„A magyar kormány persze a legcsekélyebb erőfeszítést sem tette, hogy visszamenőleg cáfolja azt a rossz sejtelmet, hogy csupán új szavazókat akart szerezni. Dr. theol. Semjén Zsolt nemzetpolitikai miniszterelnök-helyettes egy kis halogatás után bejelentette, hogy nincs első- és másodosztályú állampolgár (fenét nincs, lásd a következőket). Így határon túli nemzettársaink azt a jótéteményt, hogy kifejezhetik Magyarország iránti szeretetüket, meghálálhatják azzal, hogy kifejezhetik ama pártszövetség iránti szeretetüket, amelyiktől ezt a jótéteményt kapták. Nem feltételezek cinizmust: Semjén valószínűleg komolyan gondolta, és csupa jó szándékból erőltette át ezt a választójogos kreténséget.

Nem tudom, nemzettársaink mikor ébrednek rá, hogy magyar állampolgárságuk – választójog ide vagy oda – tartalmatlan, egy nemzeti színű nejlonba csomagolt semmit kaptak, vagy annál is rosszabbat. Boldoghy Olivérnek is feltűnt már, hogy: »Magyarországi lakhelyem nincs, magyar okmányokkal nem rendelkezem, ottani személyigazolványt pedig csak úgy tudok szerezni, ha bejelentett címem van.« Bejelentett lakcím nélkül szavazni lehet a magyar parlament összetételéről, életben maradni, családot eltartani viszont nem; igaz, adókat és járulékokat se kötelező fizetni.

Valakik minderről elfelejtették felvilágosítani a komáromi művész-vállalkozót. Tökéletesen jóhiszemű vagyok: valakik becsapták Boldoghy Olivért. Szeptember 21-én jelentette be, hogy fölvette a magyar állampolgárságot, és nyílt levélben szólította fel Radicová miniszterelnököt, hogy »kormánya törölje el a Robert Fico kormánya által módosított jogszabályt«. November 18-án közölte, hogy megfosztották szlovák állampolgárságától. A közben eltelt két hónap során senki sem szólt neki, hogy a törvényeket Szlovákiában sem a kormány hozza és vonja vissza, hanem a parlament; és senki sem szólt neki, hogy ebben a szlovák parlamentben biztos nincs olyan többség, amelyik az ügyintézési határidőn belül visszavonná a törvényt. Radicová közben megbukott, de a belügyminiszter megmaradt, a parlament összetétele sem változott (és nem valószínű, hogy a következő választás után barátságosabb lesz a magyarok iránt).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biomechanoid
2011. november 22. 22:50
A tótok saját alkotmányukat sértik, hogy a nemzetközi szerződésekről már ne is beszéljünk. A cseh-szlovák kettős állampolgárokkal most mi lesz? Nevetséges. Egyszerűen fel kell függeszteni a diplomáciai kapcsolatokat, és nemzetközi bíróságra vinni az ügyet.
Rudolf János
2011. november 22. 22:48
egyébként a nép, nemzet, fogalmak korzsakonkénti variálódása szép téma.. sok kötetes
advocaat
2011. november 22. 20:09
Tökfalvy, Semjénnek SZOCIOLÓGIÁBULL van a doktorija. Igaz, előtte tejológiát is bevégeztetett....
advocaat
2011. november 22. 20:07
Következő akadémiai nagydoktorim címe: " Az intellektuális hazaárulás bűntettének elkövetési magatartásai a magyarországi talmudista hagyományok , jelesül Tökfalvy Elekosz munkásságában". S aztán Navrához beadok egy kész műt, Simicskóval kidolgozzuk, hogy "intellektuális szükségállatok idején" individualizálva az elkövetőket, mégis egy picit legyek akkasztás....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!