Megélhetési véradók

2011. július 01. 11:48

Hamarosan talán megjelenik a megélhetési munkanélküli, koldus, gyeses anyuka, a megélhetési beteg, netán a megélhetési nyugdíjas fogalma is.

2011. július 01. 11:48
Földes Hilda
NOL

„Most a véradók utazási költségeinek megszorításáról jön a hír a közrádióból. A miniszteri rendelet szerint csak a behívott véradókat illeti meg az útiköltség-térítés, az is csak az állandó lakhelyükhöz legközelebb eső véradóhelyig. A költségek ugrásszerű növekedése miatt vált szükségessé az intézkedés – mondja az Országos Vérellátó Szolgálat vezetője. A műsorvezető lendületbe jött, és a megélhetési véradásra is rákérdezett: hogyan áll ez ma Magyarországon? Jogos a felvetés, mert ki tudja, hányan fejik az államot a vérükért cserébe. (...)

Ugyanebben a műsorban elhangzott a megélhetési civil szervezet szókapcsolat is. Hamarosan talán megjelenik a megélhetési munkanélküli vagy a megélhetési koldus, esetleg a megélhetési gyeses anyuka, megélhetési taj számmal rendelkező megélhetési beteg, netán a megélhetési nyugdíjas fogalma is. Kell valami – mondja az egyszerű állampolgár –, amivel elfoglalják magukat a megélhetési politikusaink.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2011. július 01. 22:34
Ez a hülye nő tudja kik járnak vért adni a törzsvéradók mellett? A hajléktalanok és az alkoholisták ott szarják és hugyozzák össze a kórházi folyosókat, időnként hánynak is az őrületbe kergetve az osztályos orvost, akinek fel kell takaríttatni a mocskot.Megélhetési véradó? Menj már oda és nézd meg kik ezek!Aztán még sajnálkozz nagy ájtatosan egy keveset.Mint ahogy Tarlós " kiüldözte" a szegény hajléktalanokat.Sajnos csak a Ferencziek teréig menekültek ott anyagcseréznek elheverve félmeztelenül a padokon, koszos szatyraikkal és büdös pokrócaikkal. Ott erőszakoskodnak a Fedél nélküllel, hogy adj nekik pénzt.Ezt fényképezik a külföldiek röhögve oda-vissza. Na, ennyit valóságról meg a Népszabadság vízióiról.
Lacc78
2011. július 01. 18:59
"Hamarosan talán megjelenik a megélhetési munkanélküli, koldus, gyeses anyuka, a megélhetési beteg, netán a megélhetési nyugdíjas fogalma is." Ön egy kissé le van maradva. Ezek a fogalmak már régesrégen léteznek :).
El Topo
2011. július 01. 12:24
Ez az egész egy faszság. Nem tudom elképzelni, hogy valaki külön azért menjen mondjuk Makóról Sopronba vért adni, hogy kifizessék neki a zsíros vonatjegyét. Inas korom óta adom a vért évente 3-4 alkalommal, soha az életben nem jutott eszembe a villamosjegy, vagy a benzin áráért gecizni. És sajnálom, hogy lassan el fognak tanácsolni a véradástól.
drieno
2011. július 01. 11:57
"csak a behívott véradókat illeti meg az útiköltség-térítés, az is csak az állandó lakhelyükhöz legközelebb eső véradóhelyig" csapás csapás hátán, a zorbánkormány szívassa a véradókat! pedig mehetnének a lakhelyüktől legtávolabb eső véradóhelyre is, mondjuk Ausztráliába, és egy államközi egyezmény alapján annak a költségét is fizetnünk kéne, nem igaz? ezek a megélhetési balliberálisok kezdenek az agyamra menni, pedig mehetnének inkább a .... ba is, de a mi késik, nem múlik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!