Miért nem kellene a kettős állampolgárság

2011. február 12. 12:36

Nem félek a kettős állampolgárságtól, Orbántól sem tartok, de még a Nagy-Magyarország illúziójától sem.

2011. február 12. 12:36

„Előre jelzem, semmi rosszat nem látok a kettős állampolgárságban. Trianon hülyeség volt, értelmetlenül elvágta önök, a magyarok millióit attól az országtól, amelyben születtek, ezért megértem, hogy sokan önök közül nemcsak azt érzik, igazságtalanság történt, hanem lelkileg is kötődnek Magyarországhoz.

Mint szlovák nem érzem, hogy veszélyben lennék, nem gondolom, hogy védekeznem kellete, ellenkezőleg, azt kívánom, minél szorosabb és mélyebb kapcsolatuk legyen Budapesttel. Ellenzem Fico erőszakos törvényét, amely miatt elvehetik szlovák állampolgárságukat, ha magyar állampolgárságot kérnek. (...)

Nem félek a kettős állampolgárságtól, Orbántól sem tartok, de még a Nagy-Magyarország illúziójától sem. Mégis tudom, hogy az önök helyében nem folyamodnék a kettős állampolgárságért. Nem a tartalma miatt, hanem azok miatt a következmények miatt, amelyek közös térségünkben várnak ránk. (...)

Elsősorban azért nem kérném a kettős állampolgárságot, mert ezzel örökre felvegyverezném a komplexusos szlovák nacionalistákat, akik attól tartanak, önök miatt elszakad Dél-Szlovákia. Ha lehetőségük van magyar állampolgárságot kérni anélkül, hogy elveszítenék a szlovákot, és mégsem tennék meg, olyan gesztus lenne, amellyel a többségi szlovák gondolkodás fölé emelkednének. Ezért nem kérném a kettős állampolgárságot.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tündér_Lala
2011. február 13. 10:34
Ez az ember (talán) nem rossz szándékú, de az biztos, hogy végtelenül naiv. Kár letámadni, de nincs igaza.
Panzergeneral
2011. február 13. 10:05
Mi az a Szlovákia Hribisti? Valami új diliház neve?
kesztió
2011. február 13. 08:52
Mostmár csak azt kellene tisztázni, hogy miért kellene a kettős állampolgárság. A rongyrázás mint érv nem jár.
Senye Péter
2011. február 13. 07:10
Pan Hríb! A Felvidéken valamikor járta a mondás: "Extra Hungariam non est vita, si est vita, non est ita", a szlovákok tudatának mélyén ez most is ott van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!