Tiltsuk be a konyhakéseket!

2010. szeptember 02. 11:00

Daniel Lipšic belügyminiszter populista módon reagált a hétfői mészárlásra.

2010. szeptember 02. 11:00
„Daniel Lipšic belügyminiszter populista módon reagált a hétfői mészárlásra: bejelentette a fegyvertartás további szigorítását. Ennek része a félautomatára átalakított automata fegyverek tartásának tilalma, valamint a pszichológiai alkalmassági vizsgálatok megismétlése ötévente. (...)

A vérfürdő után egy ország kérdezte döbbenten: lehet legálisan, fegyverviselési engedéllyel gépkarabélyt tartani otthon? Pedig a sajtó ezt a kérdést már alaposan pertraktálta akkor, amikor felkerült az internetre a szímői lőtéren készült botrányos videó, melyen egy vasúti rendőr társaival egy Hedvignek nevezett bábura lövöldözött gépkarabéllyal. A lőtér üzemeltetői lapunkban is elmondták, megfelelő engedély birtokában bárki vásárolhat ilyen fegyvert. (...)

A miniszter sietett az átalakított automata fegyverek betiltásával, hiszen amikor bejelentette, még nem volt kész a szakértői vizsgálat arról, hogy Ľubomír Harman sorozatlövéseket adott le, azaz »visszaalakította« a fegyvert félautomatáról automatára. Ha egy békés lakótelepen lövöldözni kezdenek, könnyen előfordul, hogy a lakók több, gyors egymásutánban leadott lövést sorozatlövésnek gondolnak. Soha nem tapasztalt stresszhelyzetbe került emberek vallomására alapozni egy törvénymódosítást a szakértői vizsgálat előtt, nem nevezhető bölcs dolognak.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teglagyarimegallo
2010. szeptember 02. 16:49
"felkerült az internetre a szímői lőtéren készült botrányos videó, melyen egy vasúti rendőr társaival egy Hedvignek nevezett bábura lövöldözött gépkarabéllyal" Hm, Malina Hedvig?
OmegaMale
2010. szeptember 02. 16:34
Akinek van hozzám elég türelme, az kérem magyarázza el nekem a következőket, mintha egy 6 éves gyerek volnék: 1. Minek egy civilnek *magánhasználatra* gépkarabély, vagy bármilyen automata fegyver (lebutítva, vagy visszalakítva, akárhogy), vagyis bármi, ami a maroklőfegyvernél komolyabb (és most nem egy Desert Eagle-re gondolok) ??? 2. Ha valaki ilyennel lőhet sportegyesületben, mi a búbánatnak viheti ki onnan??? 3. Hogyan szerezhet egy civil egyáltalán ENGEDÉLYT ilyen fegyverek tartására (naív emberként feltételezem, hogy a VISELÉSÉRE soha nem kapna engedélyt) ??? 4. Mi értelme van a hatástalanított fegyvernek, ha újra tűzkésszé lehet tenni ??? Biztos meglenne a technikai háttere, hogy a fegyvereket lehessen nyomkövetni, vagy valahogy úgy leplombálni, hogy ha valaki újra tűzkésszé akarja tenni vagy csak szétszedi, egy rejtett GSM modul küld egy SMS-t vagy mittomén és mielőtt még összerakná, repül be flashbang az ablakon és a SWAT, mint felfegyverezett bűnözőt közelíti meg. De most komolyan! Ha bemegyek egy M134-es Minigun-nal a lőtérre, aztán egy kis gyakorlás után köszönök, hogy köszi, mostmár jól megy, szó nélkül kisétálok és ennyi??? Ne féljetek, már le van korlátozva a tűzgyorsasága...és egyébként is csak 7.62-es... !!!! XD
Netuddgi
2010. szeptember 02. 15:56
Sajnos Kelet-Európában úgy félnek a politikusok lőfegyverektől mint a tűztől, pedig a Vadnyugaton, ahol mindenkinek lehetett lőfegyvere, sem volt több gyilkosság, mint pl. a korabeli Magyarországon. Kedvenc idézeteim. Az ember fegyver nélkül alattvaló, fegyverrel polgár. A politikai hatalom a fegyver csövéből nő. Mao Ce Tung
Netuddgi
2010. szeptember 02. 15:03
Az árvíz után 8 halott és tucatnyi sebesült volt egyetlen országúti karambolban! Utána a hétvégén 12-en haltak meg egy nap alatt! Évente több száz ember hal meg az utakon! Követelem hogy tiltsák be, vagy szigorítsák meg az országutakat, különös tekintettel az egyszámjegyű főútvonalakra, melyek különösen veszélyesek az emberi életre (elsősorban a négyes!).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!