Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Álljunk együtt bosszút az általános iskolán!

2010. augusztus 31. 16:24

Éjjel egy van, és még hátra van 1276 kartonlapocska kivágása plusz be kell kötnöd az összes könyvet és füzetet?

2010. augusztus 31. 16:24

„Az éretlen  emberek a gyerekvállalást valahogy úgy képzelik, mint egy erdei tisztást délután hatkor, amikor már nincs túl meleg, de még nem bújtak elő a szúnyogok, a fákon kisebb-nagyobb állatot dalolnak, a kisdedek tündéri puttóként szaladgálnak, dobálják a Semmit El Nem Törő Labdát, és ha valami árnyékot vet az egészre, az maximum egy dagadt bárányfelhő. A valóság ezzel szemben az, hogy már megint hatkor kell kelni és negyven éves korában is te fogod levágni a lábkörmét. Igen, szerdán évnyitó és kezdődik az iskola.

Az Index nem szokott empatikus lenni, de van olyan foka az emberi szenvedésnek, ami minket is megindít. Főleg, hogy szerkesztőségünk ijesztő elöregedése miatt egyre többen megyünk mi magunk is évnyitóra. Így hát arra gondoltunk, legyen a kedd és a szerda az Évnyitó Napja, a felnőtt áldozatok emlékére. Ahány szülő van közöttünk, mind elmegy a gyereke évnyitójára, és nyitva tartja a szemét-fülét, majd tudósít. Erre kérjük a játékos kedvű, vagy egyszerűen bosszúszomjas olvasó-szülőket is. No és persze nyitva áll a digitális kapu szegény gyermekek előtt is, ha már végig kell állnod, miért ne írnád meg nekünk?

Menj el, fotózz, jegyzetelj és tégy tanúságot! Hülye, vagy éppen megható szövegek az igazgatónőtől? Bejelentik, hogy kötelező a lila köpeny, a bal vállán stilizált Hoffmann Rózsa-sziluettel? A kórus Irie Maffiát vagy Fankadelit énekel? Éjjel egy van, és még hátra van 1276 kartonlapocska kivágása plusz be kell kötnöd az összes könyvet és füzetet? Jelentsd! Add ki magadból! Könnyebbülj meg, mi megértünk téged! Akinek meg nincs gyereke, az jót röhöghet, hogy ilyen bölcs döntést hozott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ricochet
2010. szeptember 01. 12:51
Lindsay Anderson 1968-as filmje, a "Ha"??? Az lenne jó, mi??? Főleg a vége...
Ricochet
2010. szeptember 01. 10:00
"Bejelentik, hogy kötelező a lila köpeny, a bal vállán stilizált Hoffmann Rózsa-sziluettel? " Újabb rettegő! Jön a személyi kultusz! Orbán és seregei... De szar lehet folyton rettegésben élni!
vero1_
2010. szeptember 01. 09:47
lila köpeny? felőlem lehet egyenruha is, mint az angol iskolákban. az rendben, de még trendi is, mi?
Ricochet
2010. szeptember 01. 09:22
Tehát, a cikk szerint, ne legyen gyereke az embernek, hogy ne kelljen füzeteket csomagolni... Eszes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!